Annons

Ryska konståkare stoppas från VM

Idrotten fortsätter att ta ställning mot den ryska invasionen av Ukraina.
Nu meddelar det internationella konståkningsförbundet att inga ryska eller belarusiska utövare kommer att tillåtas tävla i internationella tävlingar.
Idrott • Publicerad 1 mars 2022
Underbarnet Kamila Valieva kommer inte få tävla internationellt, enligt beslut från internationella konståkningsförbundet. Arkivbild.Foto: Bernat Armangue

Att konståkningsförbundet nu beslutat att inga ryska deltagare får tävla i internationella tävlingar innebär att bland andra OS-mästaren i konståkning, Anna Sjtjerbakova, silvermedaljören Alexandra Trusova och det skandalomsusade underbarnet Kamila Valieva inte får tävla i exempelvis VM i Montpellier i slutet av mars.

Samtidigt fråntas Ryssland även VM i volleyboll, som skulle ha spelats i landet i augusti och september.

Annons

Även de internationella förbunden för badminton och innebandy stoppar ryska och belarusiska aktiva från att tävla.

Besluten kommer efter den internationella olympiska kommitténs uppmaning om att i högsta möjliga mån utesluta ryska och belarusiska aktiva från att tävla.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons