Så förstördes Trojas glädje

Troja såg med bara minuter kvar av hockey­allsvenskans sista omgång ut att klara sig undan kvalspel. Då när resultattavlan visade 19.05 i FM Mattsson arena, avgjorde Sundsvalls Pär Lindholm hela bottenstriden.
Sport • Publicerad 3 mars 2011

-Det är en fantastisk känsla inom mig, säger Kronobergsglädjedödaren Lindholm till Sundsvalls tidning på nätet efter sitt 4–3-mål borta mot Mora.

Ett mål Sundsvalls Skellefteålån beskriver på följande vis:

-Fick en fantastisk flipp rakt på bladet, det var bara lägga in den i mål.

Matchen gick annars Troja och Tingsryd i händerna till en början. Mora ledde efter den första perioden komfortabelt med 2–0 efter mål av Daniel Viksten och Niklas Fogström.

I den andra perioden åt sig Sundsvall in i matchen och reducerade till 2–1 genom Jörgen Nordlöf.

Slutakten utvecklades sig till en enda vild satsning från gästerna, som vann skotten i den tredje perioden med hela 20–6 (totalt 43–20). 2–2-kvitteringen kom efter bara 16 sekunder genom Mikael Simons.

När Mora sedan återtog ledningen efter 7.50 blev Sundsvalls vilda satsning närmast galen. I ett powerplay med uttagen målvakt efter 17.47 lyckades Daniel Olsson utjämna – och så med bara 55 sekunder kvar att spela kom det där målet som gjorde att Sundsvall får fortsätta spela i hockeyallsvenskan även nästa säsong.