Annons

Sam: ”Vi saknade kyla och finess”

Toppmötet mellan tvåan och trean i Scandinavium slutade med hemmaseger 2–1 sedan Växjö Lakers haft stora bekymmer med att få hål på Frölunda.
– Sett över 60 minuter tycker jag Frölunda var lite hetare än oss, säger Lakerstränaren Sam Hallam.
Sport • Publicerad 3 februari 2014

Lakers ställdes på prov direkt när man åkte på tre raka utvisningar inom loppet av drygt sex minuter, men boxplayspelet var hur tätt som helst och man gav inte Frölunda många millimetrar att jobba på. Växjölaget hade bra fart under skridskorna och gjorde det svårt för Frölunda, men däremot hade Lakersspelarna själva extremt svårt att komma till några riktigt bra målchanser.

Det brukar bli rätt målsnåla tillställningar när Lakers och Frölunda möts och de 10027 åskådarna som sökt sig till Scandinavium i går fick bara se tre mål.

Annons

– Båda lagen spelar en intensiv hockey med puckkontroll och vi tar ut varandra rätt mycket. Det en rätt jämn match som kanske borde ha slutat 2–2 i stället, men vi hade inte det rätta flytet som vi har haft i flera andra matcher på slutet. Det är alltid kul att komma hit till Scandinavium, men jag vill alltid åka härifrån med tre poäng, säger Tomi Kallio, den före detta Frölundahjälten som sedan tre år tillbaka är anfallskung i Växjö Lakers.

Lakers har en ful ovana att alltid få en liten svacka i matcherna och i går inträffade den halvvägs in på andra perioden och det mynnade ut i 1–0 till Frölunda genom Magnus Kahnberg efter ett snyggt anfall och varade perioden ut. I tredje perioden slarvade Växjö oroväckande mycket och slarv låg också bakom 2–0-målet sedan Jeremias Augustin tappat pucken i egen zon och Frölundaspelarna högg som kobror med Nicklas Lasu som målskytt.

Växjö Lakers gav dock inte upp och i spel fyra mot fyra efter tekning i Frölundas zon serverades Rhett Rakhshani vid den bortre stolpen en genomskärare av Cory Murphy och stänkte upp pucken i närmsta krysset i spel fyra mot fyra. Närmare än så kom dock aldrig Lakers trots ett massivt tryck i spel sex mot fem i slutminuterna.

– Det blev en lite rykig inledning på grund av utvisningarna, men annars var det en ganska förväntad matchbild med jämnt spel. Det var nästan för hög fart i de två första perioderna och inte så mycket kreativt spel från vår sida, säger Sam Hallam som saknade kyla och finess i sitt lag denna afton inför 10027 åskådare i Scandinavium.

Det fanns dock en del saker han var nöjd med trots förlusten:

– Vårt sätt att röra på pucken över hela banan var bra liksom närkampsspelet.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons