Annons

Samarbete ska ge intäkter

Gränsöverskridande samarbete. Förfinad organisation. Förutsättningslöst nytänkande.
Magnus Forslund, lektor på ekonomihögskolan i Växjö, drar nu igång ett projekt för att ytterligare utveckla Arenastaden.
Sport • Publicerad 14 december 2013

– Vi har haft ett första möte och förutom folk från kommunen, universitetet, HPC samt evenemangsbolaget Växjö & Co fanns representanter från alla Arenastadens stora idrottsföreningar med. Det har jag aldrig tidigare varit med om, säger Forslund.

Vinnova (Sveriges innovationsmyndighet) satsar 450 000 kronor i projektet, och det kan bli mer pengar.

Annons

– Beroende på omfattningen kan vi ansöka om uppemot tre miljoner kronor från Vinnova för att finansiera universitetets insatser i den här satsningen, säger Forslund.

Vad går projektet ut på?

– Min dröm är att Arenastaden ska bli ett centrum för föreningsutveckling, men det finns flera delar i satsningen. Det nya är att vi även tänker management. Alltså möjligheter att generera nya intäkter till de olika aktörerna, svarar Forslund.

Vilken typ av aktiviteter som skulle kunna generera sådana nya intäkter vill Forslund inte avslöja i nuläget.

Däremot betonar han betydelsen av att de olika aktörerna på Arenastaden samarbetar istället för att se sig som konkurrenter.

– Här kan vi från den akademiska världen komma in som en neutral samordnade och skapa större öppenhet.

Forslund menar också att studenter kan göra större insatser i framtida aktiviteter under förutsättning att dessa är så långsiktiga att de kan planeras in i olika kurser och forskningsprojekt.

– Organisationsutveckling är en viktig del i det här arbetet. Historiskt finns det en del hinder för samarbeten mellan universitetsvärlden och organisationer utanför densamma. Men nu har vi alltså tankar kring hur vi kan skapa en förbättrad samverkan mellan och universitetet och idrottslivet - i ett första skede idrottslivet på just Arenastaden, säger Magnus Forslund.

Dan Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons