Samma misstag – ny hedersam förlust

Efter fjärde raka hedersamma hemmaförlusten, 1–2 (0–1, 0–1, 1–0) mot Örebro, sa Tingsryds pressade tränare Mikael Tisell:
– Jag hoppas att vår tid kommer...
Sport • Publicerad 28 oktober 2010
En av många missade Taifchanser mot Örebro. Jari Kauppila misslyckas med att överlista duktige Michal Zajkowski.Foto: Lena Gunnarsson

"Hoppas" var ordet.

Problemet för Taif är att exakt samma saker går fel i match efter match.

? Enkla misstag ger motståndarna avgörande mål. I går var det Robin Jacobsson som gav bort pucken till Örebros Henrik Löwdahl som sa "tack" och sköt 0–2.

? Extrem ineffektivitet. I går var Taif det spelförande laget i både andra och tredje perioden. Taif vann skotten med 28–27, men förlorade alltså matchen med 1-2.

– Vi fick tillbaka förlorat självförtroende när vi bortabesegrade Almtuna i fredags. Därför hade man önskat sig en lite lättare motståndare än Örebro när det var dags att rida vidare på vågen, säger Tisell.

Och på lördag är det Växjö Lakers som kommer till Dackehallen...

– Det blir en mycket enklare uppgift, säger Tisell med illa dold ironi i rösten.

Det var Mikaels son Victor som räddade Taif i första perioden. Det enda positiva med Taifs spel i öppningsakten var lagets boxplay.

0–1 gjorde Örebro i spel fem mot fem. Johan Adolfsson dök upp vid bortre stolpen och rakade in trissan bakom Tisell. Juha Gustafsson kan inte vara särkilt nöjd med sitt agerande i samband med det målet.

Gästernas vann skotten i perioden med hela 14–3. Den ende (!) supportern på bortasektionen dök dock upp första i andra perioden och så dags hade Taif tagit över spelet.

Men fortfarande har hemmaspelarna en tendens att ständigt hamna i sarghörnen istället för att gå rakt på mål.

Att de grönvita så sällan befinner sig framför motståndarkassen är dessutom ett problem när eventuella returer ska rakas in. I går var visserligen Michel Zajkowski minst lika tät som Victor Tisell, men även Örebromålvakten tvingades släppa en och annan retur.

På den tiden när Larry Pilut inte stod i Taifs bås utan agerade "trollkarl" på isen behövde hans lagkompisar sällan ta skitjobbet framför kassen.

Passen från Pilut var nämligen så bra att de skar genom vilka försvar som helst och frispelade medspelare som inte kunde missa.

Men nu är det en tuffare verklighet som Taifkillarna ska prestera i. Simon Stark behövde till exempel hjälp av Örebros backar för att lyckas spräcka hemmanollan

Närmare än 1–2 kom dock inte Taif och efter slutsignalen dunkade Stark uppgivet klubban i isen.

– Vi fick uteslutande ägna oss åt försvarsspel i de två sista perioderna. Det gjorde vi i och för sig bra, men normalt sett brukar vi kunna skapa åtminstone någon målchans även när vi är i ledning, sa Örebros tränare Peter Andersson.

Ett uttalande som visar att Taif verkligen gav serieledarna en rejäl fajt. Precis som Taif gett många andra topplag en rejäl fajt – utan att heller då belönas med några poäng.

"Bara" 2 120 åskådare löste entré till Dackehallen för att se Taif mot topplaget Örebro. Det är säsongens sämsta publiksiffra i Tingsryd.

Kanske börjar till och med länets kanske trognaste hockeyfans tröttna på hedersamma förluster. Eller är förklaringen att tv direktsände Taif-Örebro, samt att lördagens derby mot Växjö har karaktär av "årets match" i Tingsryd?