Annons

Samuelsson sköt bort sig från pallen

Sebastian Samuelsson hade ledningen inför det andra skyttet i finländska Kontiolax – men sköt bort sig från pallen och blev femma.
Bakom honom tangerade en felfri Peppe Femling personbästa när han knep en niondeplats.
Skidskytte • Publicerad 5 mars 2022
Sebastian Samuelsson under fredagens stafett i Kontiolax.
Sebastian Samuelsson under fredagens stafett i Kontiolax.Foto: Vesa Moilanen/AFP/TT

Två bom i stå blev för mycket för att Sebastian Samuelsson skulle få ställa sig på pallen efter sprinten i finländska Kontiolax. Han ledde fram till andra skyttet och efter de två straffrundorna lyckades han gå i mål som tvåa.

Men kort därpå kom franske giganten Quentin Fillon Maillet och tog ledningen – sedan var det bara nervös väntan för Samuelsson, som snart nog knuffades ned från pallen av norrmännen Filip Fjeld Andersen och Sivert Guttorm Bakken.

Annons

– Det är synd, för jag skjuter bort segern där idag, säger Samuelsson i SVT efter loppet.

– Det är klart att man vill vinna när man är i så bra form, fortsätter han.

En bättre dag på vallen hade Peppe Femling, som sköt fullt och blev nia – vilket är ett tangerat personbästa. Sist han blev nia var i USA, Canmore, säsongen 2018/2019.

– Jag är nöjd som helhet, säger Femling i SVT och konstaterar att utgångsläget i morgondagens jaktstart blir lite annorlunda:

– Jag brukar ju gå ut sist och plocka placeringar.

Martin Ponsiluoma sköt bort sig redan i det liggande skyttet och med totalt tre straffrundor blev han 21:a. Jesper Nelin drog på sig sex straffrundor och tog sig inte vidare till jaktstarten på söndagen.

Vidare till jaktstarten för svensk del är Samuelsson, Femling, Ponsiluoma, Oskar Brandt och Malte Stefansson.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons