Annons

Samuelsson: "Svider extra för Jesper"

De svenska landslagsstjärnorna dominerade i skidskyttepremiären i Idre där Sebastian Samuelsson vann – dock med endast 1,1 sekund före Jesper Nelin.
Skidskytte • Publicerad 14 november 2020
Sebastian Samuelsson vann skidskyttepremiären i Idre.
Sebastian Samuelsson vann skidskyttepremiären i Idre.Foto: Nisse Schmidt/TT

Sebastian Samuelsson var favorit inför loppet och gick ut sist – med de andras tider att gå på. Efter en bom i det stående skyttet höll han ihop det och vann före landslagskollegan Jesper Nelin. Trea blev tjecken Ondrej Moravec, 13 sekunder efter Samuelsson.

– Det är alltid roligt att vinna. Det var bra på vallen i dag igen och det känns som att jag verkligen har hittat något där, säger Samuelsson.

"Visa vem som är bäst"

Annons

Han hade nio sekunder till Nelin inför slutvarvet och kände sig inte alls säker på att ta hem det.

– Nej inte alls, jag kände mig trött och trodde nästan att jag skulle bli omåkt av dem. Det var kul att vinna och kul när det är så tajt, då svider det lite extra för Jesper, säger Samuelsson, som säger att rivaliteten absolut finns där.

– Det gäller att visa vem som är bäst.

Nelin var trots segermissen med en sekund nöjd med sin prestation.

– Jag är nöjd, helt klart. Jag gör det jag ska i skyttet, rent tekniskt, det jag är mest nöjd med, säger han till TT.

– Det är klart att det var en fördel (för Samuelsson) att kunna gå på tider. Jag gjorde ett bra spurtvarv och vet inte om jag hade kunnat ta så mycket mer där.

Stefansson imponerade

Bakom de etablerade världscupåkarna imponerade Malte Stefansson, som inför den här säsongen fick en utvecklingsplats i skidskyttelandslagets A-trupp. Han tog en tidig ledning i tävlingen efter en bom i ligg och en i stå och var snabb i spåret.

– Jag är nöjd. Det kändes ganska bra, jag känner att jag har lite form på g. Gick ut hårt och det var planen, säger Stefansson.

Stefansson lär slåss om den femte världscupplatsen på herrsidan under säsongen, och stärkte sina chanser i och med sprintloppet i Idre.

TT: Känner du dig säker på en plats i världscuptruppen?

Annons

– Nej, absolut inte. Mitt mål för säsongen är att ta en medalj i JVM och få starta i någon världscup.

Efteråt fick han lovord av segraren Samuelsson.

– Det är suveränt, Malte har kommit in i laget och verkligen tagit för sig och jagar på oss andra lite grann. Det tycker jag är fantastiskt, säger Samuelsson.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons