Annons

Sara Hector tillägnas backe efter OS-guldet

Efter OS-guldet får nu Sara Hector en slalombacke döpt efter sig. Det är "Västbacken" i skidorten Kungsberget som tillägnas utförsåkaren, skriver
Alpint • Publicerad 1 april 2022
Sara Hector får nu en skidbacke uppkallad efter sig. Arkivbild.
Sara Hector får nu en skidbacke uppkallad efter sig. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

En gyllene skylt med namnet "Sara Hector" ska sättas upp på toppen av backen i skidorten utanför Järbo i Gävleborgs län, skriver Dagens Nyheter.

– Otroligt roligt så klart. Kungsberget är min hemmabacke, jag är uppvuxen där och det är där jag har lärt mig åka skidor. Jag har tävlat min första tävling i Kungsberget och garanterat vunnit min första tävling där också. Det känns jätteroligt, säger Hector till DN.

Annons

Backen får sitt nya namn under en ceremoni på lördag, i samband med Hectors årliga tävling "ALS Challenge" som körs för att uppmärksamma ALS och vars intäkter går till forskning om sjukdomen. Hectors mamma lider av sjukdomen.

Själv kommer 29-åringen inte att tävla i och med knäskadan hon dragits med sedan kraschen under världscuptävlingarna i Åre i slutet av säsongen.

Det gångna säsongen har varit Hectors bästa hittills. Hon tog flera pallplatser – och segrar – i världscupen i storslalom och blev till sist tvåa i storslalomcupen, men den stora höjdpunkten var tveklöst OS-guldet i storslalom från Peking.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons