Annons

Satsning i Älmeboda/Linneryd

Med en vecka kvar av frimånaden är det många frågetecken hos länets sju division 3-klubbar. Men det finns också en del utropstecken med spelare som redan lämnat klara besked.
Sport • Publicerad 11 december 2013
Nyförvärv. Kreshnik Asllani flyttar från Växjö BK till Älmeboda/Linneryd.
Nyförvärv. Kreshnik Asllani flyttar från Växjö BK till Älmeboda/Linneryd.Foto: Arkiv

Mellan den 15 november och den 15 december får amatörspelare fritt byta klubb i lokalfotbollen. Hos länets division 3-klubbar väntar man nu på besked från nya och gamla spelare. Smålandsposten har kollat läget med samtliga föreningar.

Vi börjar genomgången i den sydöstra serien där Älmeboda/Linneryd fixade nytt kontrakt efter en imponerande höst. Mikael Andersson fortsätter som tränare och en satsning kan vara på gång. Fyra unga Tingsrydsspelare är klara, Jesper Andersson från Öster plockas också in och på väg in är även IFK Lammhults ytterback Elvedin Mesinovic och Växjö BK:s Kreshnik Asllani som var sexa i seriens skytteliga förra säsongen.

Annons

– De har en intressant trupp på gång och de är väl den klubb i trakterna som har ambitionen att hamna i toppen av tabellen. Det är alltid lockande, säger Kreshnik Asllani som ännu inte skrivit under något, men som är muntligt överens med sin nya klubb.

Älmhult flyttar från sydväst till sydöst kommande säsong och får spela derbymatcher mot flera länslag. Tre-fyra nya namn ska in i årets unga trupp. Första namnet är återvändaren Martin Mårtensson som flyttar tillbaka från Ljungby. Motsatt väg går Enes Smajlovic som ska plugga i Ljungby. Han har flyttat, men det är ännu inte klart om han spelar division 2-fotboll till våren. På minuslistan finns också Fredrik Svensson.

– Det är av praktiska skäl. Han har ett år kvar på sina studier till lärare. Han ska läsa en termin i Tyskland och det tycker vi ligger utom rimligt pendlingsavstånd, säger tränaren Stefan Persson.

Räppe har en ny tränarduo i Fredrik Bild/Dan Elfström. Det innebär att den tidigare Östermittbacken slutar spela. Ytterligare en tidigare Österspelare i Räppetruppen tackar också för sig.

– Daniel Svensson har beslutat att han ska trappa ner. Det är ett tungt tapp givetvis, säger Fredrik Bild som ännu inte har några nyförvärv klara.

Växjö BK kommer att tränas av Joakim Spångberg nästa säsong. Han har redan presenterat fyra nya namn. Målvakten Pierre Sandell följer med från Alvesta och på väg in är ytterligare en målvakt i Semir Kolaric från Värnamo Södra. Övriga klara nyförvärv är Timothy Windén från Lessebo och Gustav Magnusson från Nike.

I division 3 nordöstra finns två länslag kvar efter att IFK Lammhult dragit sig ur. Moheda presenterade nyligen den nygamle tränaren Sergej Prigoda. Det finns ännu inga klara nyförvärv i föreningen, däremot ett par tunga tapp. Mittbacken Robert Källström blev i veckan klar för spel i Myresjö och samtidigt är hans kollega David Engström intressant för klubbar högre upp i seriesystemet.

– Jag vet att Värnamo har sagt att de är intresserade av honom, säger sportchefen Jan Johansson som också kan bli av med ytterbacken Armin Muratovic som provtränat med Ljungby.

Det andra länslaget i nordost är nykomlingen Gransholm. De har haft en lugn frimånad hittills och litar till att många av de lovande egna spelarna stannar och fortsätter att utvecklas på division 3-nivå. Ett par nya namn är aktuella hos nykomlingen.

– Vi har väl sagt att vi har ett bra utgångsläge i en bra trupp och därför har vi inte haft värsta paniken, säger den assisterande tränaren Peter Andersson.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons