Annons

Schlagern intar Vida Arena då åker Lakers på turné

Samtidigt som Melodifestivalen rullar in i Vida Arena åker Växjö Lakers ut i vida Sverige.
Fyra bortamatcher på en vecka står på schemat och resrutten: Växjö–Örnsköldsvik–Växjö–Stockholm–Luleå–Växjö–Jönköping–Växjö innebär att Lakers tillryggalägger drygt 474 mil innan laget återvänder till Växjö igen nästa lördag.
Sport • Publicerad 27 januari 2012

Sveriges Television och Melodifestivalen har tillfälligt tagit över Vida Arena. Hela arenan utom elitserielagets privata utrymmen har producenten Christer Björkman och hans följde lagt beslag på.

Plexiglaset och sargerna har redan monterats ner och snart syns inte isen längre när scenen och stolar placeras ut på rinken i väntan på lördagens första deltävling i melodifestivalen.

Annons

Hockeyn är förvisad till träningshallen eller Växjö ishall samtidigt som A-laget åker ut på turné.

Bortamatch mot Modo står närmast på programmet för Växjö Lakers.

– Vi har spelat 41 matcher och det gäller att leva i nuet. Prestationen mot Frölunda var inte bra och jag är oerhört nöjd med poängen som vi lyckades ta, resten har vi sopat under mattan och nu ser vi framåt, säger Växjötränaren Janne Karlsson.

Vilka spelare som kommer att ingå i resesällskapet som lyfter från Växjö för flyg tur och retur till Örnsköldsvik avslöjar Växjötränaren först efter dagens värmning.

Per Hållberg och Tomi Kallio, som båda gjorde comeback efter ljumskskador, såg lite ringrostiga ut men höll.

– De har inte spelat på länge och behöver komma in i matchtempot, säger Karlsson.

Gustav Hjalmarsson drabbades av migrän och tvingades bryta matchen efter första perioden. Men den sargade forwarden känner sig redan bättre och siktar på att vara tillbaka i kväll.

– Jag fick en liten attack och kände mig yr och illamående. Först befarade jag att det var nån form av maginfluensa, men det var det som tur var inte. Jag har en migrän som kommer plötsligt, men väldigt sällan, säger Hjalmarsson som nöjde sig med att följa fredagens träning vid sidan av isen och känner sig redo för spel mot Modo.

När ”Gurra” kastade in handduken kom J20-spelaren Robin Dahse in och tog för sig på ett imponerande sätt.

– Jag tycker han gjorde en riktigt bra insats och det är stora möjligheter att han får spela mot Modo, säger Janne Karlsson.

Annons

Efter Ö-vik gör Lakersturnén stopp i Stockholm (AIK), Luleå och Jönköping (HV71) innan elitserien gör tio dagars landslagsuppehåll för Oddset Hockey Games. Nästa hemmamatch för Lakers spelas först den 14 februari när Skellefteå kommer på Växjöbesök.

Nästa lördags derby mot HV71 inleder slutspurten i elitserien där Lakers möter samtliga lag en sista gång i grundserien. Samtidigt som Lakersspelarna duschar av sig derbysvetten i Kinnarps arena gör Sean Banan, Marie Serneholt och de andra artisterna de sista förberedelserna inför sina framträdanden i Vida Arena samma kväll.

Janne Karlsson och hans turnésällskap lär dock inte stå på gasen för att hinna hem till klockan åtta.

– Vi har fullt fokus på våra matcher och hinner inte tänka på nån melodifestival.

5 matcher på 10 dagar :Växjö Lakers schema

Tors 26/2: Match Frölunda hemma 2–3.

Fre 27/2: Träning i Växjö.

Lör 28/2: Flyg till Örnsköldsvik och match mot Modo. Flyg hem till Växjö efter matchen.

Sön 29/2: Ledigt (ev lättare träning).

Mån 30/1: Träning hemma. Buss till Stockholm och övernattning.

Tis 31/1: Värmning och match mot AIK på Hovet.

Ons 1/2: Träning i Stockholm (Hovet).

Tors 2/2: Flyg Stockholm–Luleå. Match mot Luleå och därefter flyg Luleå–Växjö.

Fre 3/2: Träning i Växjö (träningshallen alt gamla ishallen).

Lör 4/2: Buss till Jönköping och match mot HV71. Buss hem till Växjö.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons