Seger – och Taif kan andas ut

Tingsryd hade ett nytt kontrakt att spela för. Gästande Södertälje SK jagade playoff. Upplagt för rafflande och målrik hockey?
Sport • Publicerad 16 februari 2012
Tingsryds Mark Santorelli jublar efter sitt 1-0-mål hemma mot Södertälje.
Tingsryds Mark Santorelli jublar efter sitt 1-0-mål hemma mot Södertälje.Foto: Filip Sjöfors

Nej, glöm det. Matchen i Nelson Garden Arena blev en avslagen tillställning, men de flesta av de 1 900 på läktarna i Nelson Garden Arena var ändå nöjda. De fick se sitt Tingsryd vinna med 1–0.

När också Sundsvall förlorade i Örebro drygade Taif ut sitt försprång i bottenkampen. Nu skiljer det elva poäng mellan lagen och det är 18 pinnar kvar att spela om.

Skulle Tingsryd vinna även i Uppsala mot Almtuna på lördag bör väl faran vara över.

– Inget är klart. Jag vet att Sundsvall aldrig ger upp. Jag vet att de har norrländsk tåga, säger Tingsryds tränare Joakim Fagervall.

Första perioden bjöd på oorganiserad hockey och inget av lagen lyckades få till något i powerplay.

Tingsryd hade ett knappt spelövertag, men båda målvakterna, hemmalagets Michal Zajkowski och Södertäljes Julius Hudacek, visade stor säkerhet.

– Jag var orolig inför första perioden eftersom Södertälje hade en match i måndags, medan vi haft ett längre uppehåll. I början kändes det lite rostigt, men vi fick till några skarpa lägen och vi hade en väldigt bra box, säger Joakim Fagervall.

Avslaget var det en bra bit in även på andra. Lagen tycktes tyngda av stundens allvar.

Efter tio minuter hade Tingsryds Thomas Larsson en puck i stolpen och 17.17 kom 1–0. Det var ett snyggt mål med hela första kedjan inblandad. Mark Santorelli satte upp pucken i nättaket från nära håll.

Även tredje perioden påminde om de tidigare. Taif höll undan, men det var fara på färde under sista halvminuten.

Södertälje hade klarat ett boxplay när de 19.29 plockade suveräne målvakten Hudacek och tog timeout.

Michal Zajkowski agerade levande vägg i anstormningen.

– Andra perioden var till stora delar Södertäljes, men i tredje var vi spelmässigt tillbaka. Men visst hade Södertälje tre-fyra målchanser för att kvittera. Under sista sekunderna räddade Zajkowski i sista stund med benskyddet, förklarar Taif-coachen.

Michal Zajkowski fick rättvist pris som Tingsryds-bäst.

Samtliga backar ska ha plusbetyg och framåt var det inte helt oväntat kedjan med Mark Santorelli, Dustin Johner och Thomas Larsson som skapade mest. De bet sig fast i anfallszon och det var ingen tillfälighet att just den "linan" avgjorde.

Södertäljes tränare Johan Strömvall var inte direkt uppåt och han såg ingen ljusning i lagets jobbiga trend.

– Senast hade vi 40 skott och gjorde ett mål. Nu hade vi 30 skott och gjorde noll mål. Vi har tre raka förluster och vi är ineffektivt. Vi har svårt att sätta dit chanserna, berättar Johan.

Före matchen delades pris från Eric Clarbergs minnesfond ut. Det var sjätte gången som en lovande Taif-junior hedrades och nu föll valet på Hannes Johansson.

Hannes som inte föll ur ramen under Södertälje-mötet.