Sen kvittering i Kalmar

Kalmar var nära att ta tre poäng hemma mot Sundsvall trots en man mindre nästan hela andra halvlek, men med bara minuter kvar så kunde Marcus Danielsson kvittera till 1–1 (0–0).
Sport • Publicerad 29 juli 2012

Det var tre viktiga poäng som stod på spel i Kalmar.Både Kalmar och Sundsvall behövde en vinst för att inte bli indraget i striden kring kvalplatsen.Kalmar har visat fin form de sista matcherna och var det spelförande laget.

Chanser saknade de inte i första halvlek, men avsluten på mål var sällsynta. Sundsvall spelade smart och tog tillvara på sina fasta situationer, bland annat hade Fredric Jonsson en nick i stolpen.

Bara minuter in i andra halvlek fick Kalmars Archford Gutu ett rött kort för en tackling på Kevin Walker, ett ytterst tveksamt rött kort. Men det förändrade matchbilden föga. I stället så tog Kalmar över matchbilden än mer. Både Abiola Dauda och Papa Diouf var nära att spräcka nollan.

Diouf skulle dock få en ny chans. På en hörna nickade först Nenad Djordjevic i stolpen, Ari Skulason försökte rensa men serverade i stället Kalmars högerytter som stötte in 1-0.

Sundsvalls tio utespelare pressade på mot Kalmars nio och till slut kunde inte hemmalaget stå emot. Marcus Danielsson kom högst på en hörna och såg till att det blev delad pott och inget av lagen fick därmed någon större säkerhetsmarginal ner till kvalstrecket.

Kalmar FF har nu 20 poäng och närmaste uppgiften blir allt annat än enkel.