Annons

Simon Sjöfors ny Älmhultstränare

Efter en lång och framgångsrik karriär som spelare på elitnivå satsar Simon Sjöfors på sitt första uppdrag som huvudtränare.
Simon tar över division 3-laget Älmhults IF efter Kenneth Göransson.
Sport • Publicerad 6 oktober 2010

– Det känns väldigt spännande och inspirerande, säger 37-årige Simon Sjöfors som just nu är inne i slutskedet som spelande assisterande tränare i division 1-laget Kristianstad.

– Jag har sagt från början att jag ska spela så länge jag hänger med på någorlunda hög nivå och så länge kroppen håller. Nu när kroppen säger ifrån känns det kul att börja tränarbiten på allvar.

Annons

Simon Sjöfors tar tränarkarriären på fullaste allvar och har hittills gått upp till näst högsta nivån i tränarutbildningen. Hans filosofi som tränare är glasklar.

– Jag vill utveckla individen och se till att varje spelare blir bättre, då blir också laget bättre. Och spelarna ska tycka att det är kul och komma till träningen.

Simon må vara en duvunge som huvudtränare, men efter sin fina karriär som spelare vet han vad han talar om.

Älmhults IF är Simons moderklubb och där gjorde han sju A-lagssäsonger 1990–1996. Därefter blev hans klubbadresser IFK Hässleholm 1997–98, Mjällby 1999, Gais 2000, Mjällby 2000–2003, norska Kvik-Halden 2004, Mjällby 2005–2007 och Kristianstad 2008–2010. Med den sistnämnda föreningen återstår det tre seriematcher.

Redan i somras flyttade Simon, hans fru Frida och sonen Hilding till Älmhult. Frida gjorde comeback i ÄIF:s damlag och bidrog starkt till att det nya division 2-kontraktet kunde säkras.

För Simon blir det division 3 när hans tränarkarriär börjar på riktigt sedan ÄIF åkt ur i kvalet mot Höör.

Inom Älmhults IF är man förstås glada åt att den förlorade sonen kommer hem till Älmekulla.

– Absolut. Simon Sjöfors är en spännande kille som redan utbildat sig mycket som tränare, säger Christer Karlsson i ÄIF:s fotbollssektion.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons