Annons

Efter 1–1: Rydström hyllade båda lagen

Kalmar höll nollan i säsongens tre första allsvenska matcher. Den sviten bröts av Sirius.
Då hyllade Henrik Rydström både sitt gamla och nya lag:
Fotboll • Publicerad 1 maj 2021
Siriusjubel efter Mohammed Saeid 1–0 mot Kalmar FF.
Siriusjubel efter Mohammed Saeid 1–0 mot Kalmar FF.Foto: Christine Olsson/TT
Sirius tränare Daniel Bäckström och Kalmars tränare Henrik Rydström var överens om att 1–1 var ett rättvist resultat.
Sirius tränare Daniel Bäckström och Kalmars tränare Henrik Rydström var överens om att 1–1 var ett rättvist resultat.Foto: Christine Olsson/TT

Uppsalalaget Sirius var förra säsongens positiva överraskning med ett spel som hyllades för sin kreativitet och offensiva läggning.

Dåvarande tränaren Henrik Rydström ansågs vara den största nyckeln bakom förvandlingen av Sirius till ett av allsvenskans mer sevärda lag och många såg fram emot en fortsättning i år.

Annons

Men Henrik Rydström bröt oväntat sitt kontrakt i vintras, flyttade hem och tog över som tränare i Kalmar FF i stället.

Där har han påbörjat samma förvandling av det lag som tvingades att kvala sig kvar i höst, som han tidigare har gjort med Sirius och förväntningarna om en kul match var höga när de båda lagen möttes under lördagseftermiddagen i Uppsala.

Inte hunnit sova

– Jag tycker att jag har hunnit ändra jäkligt mycket men jag har å andra sidan inte hunnit sova något alls på fyra månader, säger Rydström med ett skratt till TT.

Att vilja ändra är en sak, att få igenom ändringarna en annan:

– I Sirius vill man ha bollen naturligt, så är det inte i Kalmar så det har tagit tid och kraft att ändra. Sedan finns det massa saker som Sirius gör som vi också vill göra och därför är jag nöjde med att vi gör det bra i matchen för vi har jobbat så här i kanske tre månader och min förhoppning är att vi bara ska bli bättre och bättre.

Lördagens match mot Sirius var dock inte den mest sprakande match som har spelats men det fanns tydlig vilja och ambition från båda lagen att spela sig fram, hitta kreativa lösningar och genom bollinnehav tvinga motståndarna att tappa tålamodet och gå bort sig samtidigt som man själv har en tung defensiv.

Och det blev bara ett mål vardera i matchen.

Snabb kvittering

Siriusmittfältaren Mohammed Saeid gjorde 1–0 till Sirius kort efter paus när han forcerade in bollen med kraft.

Kalmarmittfältaren Jonathan Ring kvitterade någon minut senare till 1–1 då han placerade bollen upp mot bortre krysset.

Men spelet lovar som sagt mer och att såväl Kalmar som Sirius skulle ligga i toppen av tabellen och att båda skulle vara obesegrade efter fyra omgångar var det få som hade räknat med.

Annons

Henrik Rydström hade definitivt inte gjort det när det gäller hans Kalmar:

– Nej och jag trodde framför allt inte att vi skulle se så bra ut i spelet som vi har gjort så jag är nöjd över det! Vi hade perioder som var bra på försäsongen men var även ihåliga tidvis då. Nu har vi en annan stabilitet. Men man har fan ingen aning om hur det kommer se ut sedan (under matcherna i seriespelet). Det är därför man har sina demoner och sin halvångest, konstaterade Kalmartränaren som fick medhåll av Sirius tränare Daniel Bäckström.

Fokuserade på att "maxa"

Eller som Rydström kallade honom "en likadan fotbollsnörd som jag":

– Du sätter ord på mycket av det jag känner. Jag gillar sättet som vi i Sirius spelar fotboll på och jag tycker att Kalmar gör mycket spännande saker så 1–1 känns rätt så rättvist, kontrade Bäckström på presskonferensen och avslutade:

– Vi har fyra matcher utan förlust nu. Vi har gjort många bra saker samtidigt som vi är hårt fokuserade på att maxa: i går på träningen, i dag matchen och vi ska maxa även på måndag när det är en ny träning.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons