Sjöström vann åter i ISL

Trots ryggskadan fortsätter Sarah Sjöström att leverera i simbubblan i Budapest.
Fredagens två starter resulterade i två segrar.
Simning • Publicerad 6 november 2020
Sarah Sjöström och hennes lag Energy Standard vann fredagens tävlingar i ISL. Arkivbild.Foto: Andrew Medichini/AP/TT

Sara Sjöström var starkt bidragande till att hennes lag Energy Standard kunde vinna fredagens match i International Swimming League.

Sjöström vann både 100 och 50 meter frisim. På 50 meter vann hon finalen tämligen enkelt på 23,72, nästan en hel sekund före Ranomi Kromowidjojo, Nederländerna. På 100 meter tävlade även svenska Michelle Coleman som slutade femma.

Den svenska storstjärnan har varit ryggskadad en tid, missade förra helgens tävlingar och simmade färre grenar än vanligt. Hennes lag Energy Standard vann tävlingen med klara 613 poäng, före Iron som slutade på 448. Svensklaget Toronto Titans, med Louise Hansson, Erik Persson och Michelle Coleman kom på en tredjeplats. Hansson knep en tredjeplats på 100 meter medley med tiden 59,09.

Fakta: Så fungerar International Swimming League

ISL, International Swimming League, är en lagtävling med tio lag. Den avgörs i kort bana (25-metersbassäng). Varje lag innehåller 32 simmare, 16 damer och 16 herrar.

Fyra lag deltar i varje match som pågår över två dagar med individuella lopp, lagkapper och "skins-games", utslagningslopp där simmare slås ut efter varje lopp tills en vinnare koras. Två simmare från varje lag deltar i loppen och vinner poäng till sitt lag efter placering.

Totalt tio matcher avgörs i grundserien (16 oktober–10 november), varje lag går fyra matcher. De åtta bästa lagen går till semifinal (14–16 november) och därifrån de fyra bästa till final (21–22 november).

I den första matchen, som avgörs fredag-lördag, deltar Energy Standard, Cali Condors, LA Current och NY Breakers.

Övriga sex lag är Aqua Centurions, DC Trident, Tokyo Frog Kings, Toronto Titans, Iron och London Roar.

Eurosport har tv-rättigheterna i Sverige.