Annons

Sjöströms nya mål – ska bli personlig tränare

Inget OS och inget EM.
I stället för att ta nya mästerskapsguld i simning avslöjar Sarah Sjöström sitt nya mål:
Simning • Publicerad 11 maj 2020
Sarah Sjöströms tävlingskalender står tom under coronakrisen. Arkivbild.
Sarah Sjöströms tävlingskalender står tom under coronakrisen. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Coronapandemin har rensat årets mästerskapskalender för Sarah Sjöström och övriga världseliten i simning.

OS i Tokyo, som skulle ha arrangerats i sommar, är framskjutet ett helt år precis som sim-EM i Budapest, som skulle ha ägt rum nu i maj.

Annons

I en intervju i programmet P4 Extra avslöjar den svenska världsstjärnan hur hon börjat fylla tomrummet som uppstått på grund av alla uteblivna tävlingar.

– Jag har börjat plugga. Det blir min utmaning nu. Jag ska försöka ta en licens som personlig tränare. Det blir årets utmaning i stället för OS och alla andra mästerskap som jag skulle ha gjort, säger Sjöström.

26-åringen medger att hon i och med sin nya målsättning att bli PT ger sig ut på outforskat vatten.

– Jag kan ju simning väldigt bra och gymmar ju lite, men det är ju väldigt tufft att jag ska försöka lära mig att träna någon som aldrig har tränat i hela sitt liv. Man måste lära sig att hjälpa någon som kanske vill gå ned eller upp i vikt eller få mer muskler – att lära ut träningsprogram för de olika delarna. Det är det som kommer att bli en utmaning, med anatomi på latin och allt sådant.

Sjöström tillägger:

– Jag tror att jag skulle tycka det vore riktigt kul. Kul att lära sig mer om kroppen och ha ett projekt vid sidan av nu när man inte har några tävlingar.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons