Annons

Sju erbjuds nytt kontrakt

Sju Österspelare med utgående kontrakt har fått nya förslag att ta ställning till. Mario Vasilj, Freddy Söderberg och Alexander Henningsson är tre spelare som klubben vill behålla.
Sport • Publicerad 11 juli 2012

Efter en vårsäsong som obesegrade har Öster skaffat sig ett drömläge i jakten på allsvensk status 2013. Sportchefen Peter Kuno Johansson har redan börjat planera för framtiden. En hel del spelare i truppen har utgående kontrakt och sju av dessa har fått förslag om förlängningar inför stundande diskussioner. Det är Mario Vasilj, Karl-Johan Lindblad, Patrik Bojent, Elmin Nurkic, David Vidarsson, Alexander Henningsson och Freddy Söderberg.

– De vill vi ha kvar om alla bitar faller på plats. Sedan är det lite olika upplägg. Det är en del som bara gäller allsvenskan och en del som gäller båda, säger Peter Kuno Johansson.

Annons

Mycket pekar på att det blir allsvenskan för de rödblå nästa säsong. Laget har redan skrapat ihop 43 poäng. De senaste fem åren har 57 poäng garanterat uppflyttning från superettan till allsvenskan. Det innebär att Öster ”bara” behöver fem vinster till.

Trots de stora framgångarna på planen är det tyst i Peter Kuno Johanssons telefon. IFK Värnamo har hört av sig för att få testa Anton Henningsson och Kevin Amuneke får leta ny klubb, men annars är det få förfrågningar.

– Det är jättelugnt. Jag tror att killarna vill stanna. De trivs och vet att de får bra förutsättningar att utvecklas. I allsvenskan märks du mycket mer. Där ska man utomlands bara man gör ett par mål.

Anledningen till tystnaden kan också vara att Roar Hansen, Kalle Björklund och de andra ansvariga verkligen byggt ett lag som når framgång tillsammans. Det innebär också att det kan vara farligt att göra för stora förändringar i truppen. Några nya namn är inte på gång i nuläget. Först ska kontrakt förlängas, men även efter det tror inte Peter Kuno Johansson på några stora förändringar.

– Tre nya ungefär. Det ger liv till truppen, säger sportchefen.

I dag återsamlas Öster efter sommarsemestern. Under veckoslutet väntar träningsläger i Ronneby inför omstarten av superettan nästa helg. Då väntar bortamöte mot Degerfors för hittills obesegrade Öster.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons