Sju minuter fällde Alstermo i Vinslöv

Alstermo såg ut att gå emot en fullpoängare i Vinslövshallen. Men fem måls ledning förvandlades till en överraskande förlust. Vinslövs spelare kunde gå av planen med seger, 28–25 (11–13).
Sport • Publicerad 14 januari 2012

-De sista sju minuterna var jäkliga för vår del. Vi spelade för mycket på chans och tog för tidiga avslut. Vinslövs målvakt tog allt och de fick maximal utdelning i kontringsspelet, säger Alstermos tränare Peter Hedin.

Alstermo fick en okej start och vände underläge till klara ledningar. Vinslöv var ikapp till 10–10, men innan paus hade Alstermo skaffat sig ett försprång på två måls marginal.

-Vinslöv straffade oss i inledningen och vi såg nästan övertänt ut som lag, men vi lyckades vända trenden, säger Peter Hedin.

I den andra halvleken följdes lagen åt i målprotokollet fram till tio minuter återstod.

Då hade Alstermo ledningen med 24–19 och många i hallen trodde att hoppet var ute för hemmalaget.

Alstermo hade även ledningen med 25–22 när sju minuter återstod.

– Vi hade plockat ut all energi i laget fram till ledningen med tre måls marginal. Sedan kändes det som all ork bara försvann.

Under de sista sex–sju minuterna fick Vinslöv utdelning på allt.

Sju raka mål för hemmalaget gav 28–25.

Peter Hedin led med sina spelare under den här scenförändringen.

- Jag vill ge godkänt till hela laget fram till 23:e minuten i andra, säger Alstermotränaren.

Han ville ge extra plus till Anton Williamsson, som fick utgå för skada i slutet, och Jonas Holmström.

Alstermos målskyttar: Jan Hagman 7, Daniel Steen 5, Jonas Holmström 4, Johan Svensson 3, Anton Williamsson 3, Philip Kjellander, Mikael Blom och Ali Baloch 1 vardera.