Annons

Sjukt Frej Växjö överklagar

Frej Växjö förlorar den inställda matchen i pingisligan mot Österlen på walkover. Nu tänker klubben överklaga tävlingskommitténs beslut.
– De vill att vi ska överklaga eftersom de inte var eniga, säger lagledaren Ola Petersson.
Sport • Publicerad 4 oktober 2012

Frej Växjös fyra spelare fick inte bara internationella meriter med sig hem från tävlingen i belgiska Antwerpen. En elak magsjuka spred sig också i truppen och i samband med måndagens planerade match mot Österlen var alla fyra sjuka. Nu har ytterligare tre svenska spelare i truppen till Flanders Open insjuknat, men trots det har Svenska bordtennisförbundets tävlingskommitté tagit beslutet att Frej Växjö förlorar matchen mot Österlen på walk over.

– Vi måste sätta ner klacken och följa regelverket, men det var inte ett lätt beslut alls, säger tävlingskommitténs ordförande Hans Westling.

Annons

Walk over innebär att Österlen får två poäng och 3–0 i vunna matcher samt 9–0 i set. Beslutet togs av en oenig tävlingskommitté och därför vill de att Frej Växjö ska överklaga beslutet.

– Jag tycker att man ska föra upp det ett steg, säger Hans Westling.

Frej Växjö väntar på en skriftlig motivering, men troligen kommer de att följa uppmaningen och överklaga beslutet.

– Förbundet är rädda för att göra något prejudicerande när det gäller sjukdomar, säger Ola Petersson.

De magsjuka spelarna i Frej Växjö är på bättringsvägen. Orken lär dock inte vara på topp för tillfället. Därför är det skönt att nästa seriematch spelas först den 25 oktober. Då kommer Spårvägen med legenden JO Waldner på besök. Matchen spelas i innebandytemplet Fortnox Arena.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons