Annons

Skada stör uppladdningen

Tio dagar innan bordtennisens OS-turnering störs Pär Gerells uppladdning av en vadskada. – Det är ett bakslag såklart, säger Växjös pingishopp.
Sport • Publicerad 19 juli 2012
Fundersam. Pär Gerell har ont i vaden efter en joggingrunda på lägret i Tyskland. Det stör uppladdningen inför OS. arkivfoto: Per-Erik Sandebäck
Fundersam. Pär Gerell har ont i vaden efter en joggingrunda på lägret i Tyskland. Det stör uppladdningen inför OS. arkivfoto: Per-Erik SandebäckFoto: 

Pär Gerell från Växjö är en av två svenskar i OS-bordtennisens singelturnering tillsammans med veteranen Jörgen Persson. Den sistnämnde har störts av en vadskada i uppladdningen, men är nu tillbaka vid bordet. Ungefär samtidigt drabbades Pär Gerell av en liknande skada i samband med en joggingrunda på lägret i sydtyska Rothenburg.

– Jag slog upp vaden lite. Det är en liten sträckning och jag har inte kunnat träna på hela veckan, säger Pär Gerell till Smålandsposten.

Annons

I stället för att träna som planerat har fokus fått ligga på serven och överkroppen de senaste dagarna. I dag hoppas Pär Gerell kunna köra för fullt, men det gäller att ta det försiktigt. Om skadan slås upp kan OS-drömmen gå i kras.

– Men jag tror inte det är så jätteallvarligt förhoppningsvis. Ibland kan det vara bra med ett oförberett avbrott. Får jag bara träna i två-tre dagar kommer jag nog i form igen, säger Pär Gerell som kände sig i toppform inför lägret i Tyskland.

På grund av skadan avstår han kommande helgs uppladdningsturnering. I stället väntar träning inför avresan till London. Bordtennisen drar i gång nästa lördag och Pär Gerell kommer att gå in i första omgången. Han slipper de allra värsta konkurrenterna eftersom de högst seedade spelarna går in i omgång två och tre. Motståndet lottas den 25 juli.

Efter sex dagars singel väntar lagtävlingen. Där får Pär Gerell och Jörgen Persson sällskap av Jens Lundqvist. I lagtävlingen är Sverige raknade runt plats tio. Det innebär att man riskerar att tvingas möta storfavoriten Kina redan i första omgången. Samtidigt är vägen till medaljerna kortare i lagtävlingen eftersom turneringen bara innehåller 16 startande lag.

– Nu får vi se eftersom Jörgen varit skadad i en vecka och jag åkt på detta. Men vi kan spela bra i lag och det finns chanser på medalj. Kan vi bara börja träna denna vecka ska vi nog kunna vara i form till det börjar, säger Pär Gerell som också hoppas kunna nå kvartsfinal i singel.

Det svenska laget, utan skadade Jörgen Persson, laddade genom att möta Tyskland i EM-kvalet i lördags. Pär Gerell fick stryk med 3–0 i set mot Bastian Steger och Sverige förlorade matchen med samma siffror.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons