Annons

Skandalspelare tillbaka i Englands trupp

Fotboll • Publicerad 5 november 2020
Phil Foden är tillbaka i landslaget. Arkivbild.
Phil Foden är tillbaka i landslaget. Arkivbild.Foto: Tim Keeton/AP/TT

Englands spelarduo Phil Foden och Mason Greenwood bröt mot landslagets coronaregler och petades som straff. Nu är Foden tillbaka i Gareth Southgates trupp inför Nations League-matcherna i november. Greenwood petas på sportsliga grunder.

– De kommer inte som ett par utan är individuella spelare med sina egna styrkor och talanger, säger förbundskapten Southgate enligt BBC.

Annons

– Båda är tillgängliga. Vi har släppt det som hände i september.

Det var i samband med Nations League-matchen borta mot Island som Manchester Citys Phil Foden, 20, och Manchester Uniteds Mason Greenwood, 19, fångades på video med gäster på hotellrummet. Det bröt mot den så kallade "bubblan" som landslag uppehåller när de är ute på resande fot, för att stoppa spridningen av covid-19. Foden och Greenwood fick hård kritik i brittisk media, skickades hem och lämnades utanför truppen i oktober.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons