Annons

Skidstjärnan covidsmittad – skickas hem

Längdstjärnan Ebba Andersson har testat positivt för covid-19 och skickats hem från norska Beitostølen där nästa världscuptävling avgörs.
Skidor • Publicerad 5 december 2022
Ebba Andersson har testats positivt för covid-19 och lämnar landslaget inför tävlingarna i Beitostølen. Arkivbild.
Ebba Andersson har testats positivt för covid-19 och lämnar landslaget inför tävlingarna i Beitostølen. Arkivbild.Foto: Heiko Junge/NTB/TT

Skidlandslaget skriver i ett pressmeddelande att Ebba Andersson redan var på plats i Beitostølen med delar av landslaget, men har isolerats och påbörjat sin hemresa från Norge. Enligt landslaget har Andersson uppvisat milda symptom.

"Det känns såklart jättetråkigt, och också lite speciellt med så snabba omkast – från tävling och pallplats till positivt covid-test och hemfärd. Det var ju inte direkt det som var planen, men nu blir fokus att kurera mig och att komma tillbaka när jag känner mig redo", säger Ebba Andersson.

Annons

Landslagsläkaren Rickard Noberius säger att landslaget har rutiner för att stoppa smittspridning.

"Laget kommer att snabbtestas löpande. Ingen annan är för närvarande smittad, och om personer varit i närkontakt så har vi rutiner gällande karantän på plats", säger Noberius.

Den fullständiga landslagstruppen till världscupen i Beitostølen i veckoslutet presenteras under tisdagen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons