Annons

Skogström: "En del hästar är jätteheta"

Tre-dagars tävlingen Börjes Cup lockade i helgen 570 ponnyryttare som gjorde upp om pallplatserna i kategori B, C och D. Ellen Skogström från Lammhult tog sig till A-final i kategori B med hästen Lady Grey Tea.
– Jag och hästen har hoppat bra i helgen utan konstiga språng och med ett bra samarbete, säger Skogström.
Sport • Publicerad 1 juli 2014
Även Emmie Holmgren, Växjöortens FK, tog sig tillsammans med hästen Lámour till A-final, då i kategori D.
Även Emmie Holmgren, Växjöortens FK, tog sig tillsammans med hästen Lámour till A-final, då i kategori D.Foto: Johan Christensen
Ida Thulin, Grevagårdens RF, och Fearless Justice vann söndagens A-final i Börjes Ungponnyschampionat för sexåriga ponnyer i kategori B och C.
Ida Thulin, Grevagårdens RF, och Fearless Justice vann söndagens A-final i Börjes Ungponnyschampionat för sexåriga ponnyer i kategori B och C.Foto: Johan Christensen
Ellen Skogström hoppade i A-finalen med fyra fel på tiden 64,08.
Ellen Skogström hoppade i A-finalen med fyra fel på tiden 64,08.Foto: Johan Christensen
Ellen Skogström tog sig till A-final i kategori B.
Ellen Skogström tog sig till A-final i kategori B.Foto: Johan Christensen

Det var mycket jämnt när årets stora tävling i ponnyhoppning avgjordes i Tingsryd, och för våra lokala ryttare var motståndet väldigt tufft.

– Det är hård konkurrens, en del hästar som är här idag är jätteheta, berättar 10-åriga Ellen Skogström från Lammhult.

Annons

Det märktes även i söndagens finaler som avgjordes genom riktiga sekundfighter.

– Många av toppryttarna här har hästar som både går och hoppar av sig själva, ett vinnarteam där hoppningen helt styrs av hästen, säger Skogström.

Själv avslutade Lammhultsryttaren helgen med fyra fel i A-finalen för kategori B tillsammans med Lady Grey Tea.

– Jag började ta lite för mycket i henne så hon hamnade väldigt lågt och slog i frambenen. Vi hade lite för lågt grundtempo i en bana med ganska svåra linjer, förklarar Skogström. Men det har varit en jätterolig helg. Det bästa var i lördags, när vi bara hoppade och jag kände att hästen var med mig hela tiden, avslutar hon.

Andra lokala ryttare som var på plats var Emmie Holmgren, Växjöortens FK, med hästen Lámour som tog sig till A-final i kategori D. Ekipaget hoppade på 62,02 med åtta fel. Wilma Andersson som tävlar för Ljungby RK hoppade på 70,03 med fyra fel i kategori C på hästen Banner Bay. I kategori D blev hästen Jen Flight utesluten tillsammans med ryttare Ida Klasson från Värnamo Kappeled.

Vinnare i kategori B i söndagens A-final var Alva Gardhem, Toretorps Kristvalla med hästen Wild Tila Tölo, på tiden 63,08 och 32,89 i omhoppning. I kategori C var det Ellen Josefsson tillsammans med Jörängens Jupiter från Osbyortens RF som vann med tiden 55,35 och 31,97 i omhoppningen. Moa Andersson från Osbyortens RF drog längsta strået i kategori D med tiden 58,81 och 33,10 i omhoppning tillsammans med hästen Amaro.

Josefin Lundin
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons