Skön revansch för Eskilstuna

Eskilstuna fick revansch på Kif Örebro i damallsvenskan och vann hemmamötet med 2–0.
Fotboll • Publicerad 13 juni 2022
Eskilstuna tog en klar seger över Kif Örebro i damallsvenskan. Arkivbild.
Eskilstuna tog en klar seger över Kif Örebro i damallsvenskan. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer / TT

När lagen möttes senast, för 2,5 vecka sedan, vann Örebro med 1–0 efter ett självmål av Eskilstuna. Det var Örebros enda seger i de fem senaste matcherna där det annars blivit idel förluster.

Och målet, som man alltså inte gjorde själv, är det enda målet framåt för närkingarna i de åtta senaste matcherna.

För det blev inga på Tunavallen heller, där Eskilstuna dominerade stort, framför allt i första halvlek.

– Vi hade mycket att revanschera oss för för förlusten på bortaplan. Vi hade bra kontroll, säger Noor Hoelsbrekken Eckhoff till Viaplay.

Det var också i första halvlek som målen kom. Först genom nigerianskan Ngozi Sonia Okobi redan i den sjätte minuten då hon stal bollen från en Örebrospelare och sprang sig fri och sköt bollen i mål.

I den 40:e minuten satte norskan Eckhoff 2–0 genom en frispark som hon slog lågt och runt muren.

– Det var en bra känsla att få scora, säger Eckhoff.

Eskilstuna går upp på sjätte plats med 26 poäng, samma poäng som fyran Häcken och femman Vittsjö efter 14 omgångar.

Örebro är kvar i den nedre regionen av tabellen, som tia.