Annons

Skottglad poliselev hjälper Ingelstad

Ingelstad tar hjälp av polisen i jakten på nytt elitseriekontrakt.
Polisen i fråga är Johanna Gustafsson, 22 år och studerande på polishögskolan i Växjö.
Nu ska hon dessutom lira innebandy med Ingelstads IBK.
Sport • Publicerad 3 januari 2006
Johanna Gustafsson förstärker Ingelstads innebandylag under vårsäsongen. Johanna är 180 centimeter lång och, enligt egen utsago, en "ettrig spelartyp".Foto: FILIP SJÖFORS
Johanna Gustafsson förstärker Ingelstads innebandylag under vårsäsongen. Johanna är 180 centimeter lång och, enligt egen utsago, en "ettrig spelartyp".Foto: FILIP SJÖFORSFoto: 

- Det ska bli riktigt kul. Jag har varit sugen på att återuppta innebandykarriären ända sedan jag flyttade till Växjö, säger Johanna.

Hon kommer ursprungligen från Eksjö men spelade senast innebandy för Östra från Jönköping.

Annons

- Där fick jag smaka på elitserielir under en och en halv säsong. Det gav mersmak, säger den långa forwarden.

Lina tipsade

Förutom Eksjö och Östra har Johanna även representerat Nässjö och Vetlanda. Men innevarande säsong har hon inte spelat seriespel - förrän nu.

- En av mina kompisar på polisutbildningen, Lina Jensen, lirar i Ingelstad och vi har snackat en hel del om att jag borde återuppta mitt spelande. Därför kom jag till en av Ingelstads träningar före jul och nu är jag här igen, säger Johanna.

Men hon har inte sett någon av Ingelstads elitseriematcher under hösten. Trots det är Johanna hoppfull vad gäller lagets chanser i allsvenskan.

Skjuter mycket

- Det ser bra ut. Själv hoppas jag kunna bidra med tuffhet och en hel del mål. Jag skjuter mycket utifrån och är en ettrig spelartyp, ler Johanna.

Förutom Johanna Gustafssons entré räknar Ingelstad med att Linda Olofsson snart ska vara tillbaka i den röda tröjan efter sin sejour i Engelholm.

- Linda spelade med oss i fjol, men har praktiserat i Skåne under hösten och därför lirat med Engelholm, säger lagledaren Iren Svensson.

Dan Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons