Annons

Skrällpoäng efter upphämtning

Hoppet tycktes ute, ännu en förlust på var väg.
Då reste sig Alstermo på nio och klarade 32–32 (14–17) mot Varberg.
– Det känns som en seger, säger Zoran Radojevic.
Sport • Publicerad 2 december 2013
Alstermos handbollsmålvakt Stefan Berg gjorde ett gott jobb mot Varberg.
Alstermos handbollsmålvakt Stefan Berg gjorde ett gott jobb mot Varberg.Foto: 

Elva raka förluster och allsvenskans stora slagpåse.

Det är ingen underdrift att kalla Alstermos höstsäsong för en mardröm.

Annons

Den tolfte matchen såg inte ut att utgöra något undantag. Varberg drog i från i början av andra halvlek och hade som mest åtta bollars försprång, 26–18.

Men från ingenstans reste sig hemmalaget i Amokabel Arena. Med en halvminut kvar tog laget ut målvakten, skickade in en västspelare och spelade upp Zoran Radojevic som dundrade in 32–32. En smått osannolik matchutveckling för ett jumbolag som firade sin poäng likt efter en seger.

– Det är så viktigt. Vi måste ta poäng om vi ska kunna vara kvar i den här serien. Det här är första steget mot det bättre, säger Zoran Radojevic.

Den långe och serben sköt så betongen skakade i Amokabel Arena. Nio bollar gick in och Radojevic prisades som matchens bäste.

– Jag kan ännu bättre. Men jag kom hit för en och en månad sedan och behöver tid att lära mig spelet här. Bara en sak som att det är massa klister på bollen är ett stort problem för mig, säger han och ler.

Vad betyder det att till slut ta poäng?

– När man förlorar hela tiden går motivationen ner på träningar och matcher. Det här kommer att ändra massor. Nu såg vi att vi kan spela.

Positivt för Alstermo är också att mittsexan Ali Balochs rehabilitering går bättre än väntat.

Liksom att målvakten Stefan Berg sällan gör en dålig match. Stefan räddade Varbergs sista skott - och efter det väntade "segerdans".

– Han ligger före planeringen. Det är inte omöjligt att han kan spela före jul, säger tränaren Tomas Lundberg.

Målskyttarna: Zoran Radojevic 9, Sebastian Carlsson 7, Damir Futic 5, Nemanja Cvertinovic 4, Anton Williamsson 2, Tobias Paradis 2, Andreas Palmay 2, Martin Hossman.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons