Annons

Skrällseger på Europatouren – "Kan inte tro det"

Golf • Publicerad 10 september 2022
Liz Young tog hem sin första seger på Europatouren. Arkivbild från 2015.
Liz Young tog hem sin första seger på Europatouren. Arkivbild från 2015.Foto: Martin Dokoupil/AP/TT

Liz Young, från England, har tagit sin första seger på damernas Europatour.

Efter den andra rundan ledde 39-åriga Young med ett slag före bland annat svenskan Linn Grant. Grant slutade tvåa i tävlingen.

Annons

Två birdies, på hål 11 och 14, gav 39-åringen en tvåslagsledning med fyra hål kvar att spela. Par på sista hålet räckte till slut för att Young skulle kunna säkra segern.

”Jag kan inte tro det just nu! Jag hade varit med (på touren) ett tag och inte vunnit, så det är bara fantastiskt att få göra det här i Schweiz”, säger hon i ett pressmeddelande.

”Jag är glad för Liz och jag är okej med att inte göra en birdie på det sista hålet. Jag tror att jag försökte för mycket andra dagen och jag försökte även för mycket i dag”, säger Grant.

Efter sin andra plats övertar Grant nu ledningen i Race till Costa del Sol 2022, från svenskan Maja Stark. På tredjeplats ligger svenskan Johanna Gustavsson.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons