Annons

Smajlovic erbjuds inte nytt kontrakt

Enes Smajlovic lämnar Öster. Mittfältaren erbjuds inte något nytt kontrakt.
– Det är tråkigt, men så är det i fotboll, säger 24-åringen.
En som däremot kan vara aktuell för Öster är Denis Velic som lämnar Syrianska och flyttar tillbaka hem till Växjö.
Sport • Publicerad 2 december 2010
Enes Smajlovic. Arkivfoto
Enes Smajlovic. ArkivfotoFoto: Stefan Nilsson

Älmhultsprodukten kom till Öster från Ljungby inför säsongen 2008. Sedan dess har han varit ganska bofast på mittfältet, men under hösten stoppades han av en skada. Under torsdagen fick han beskedet att Öster inte kommer att förnya kontraktet.

– Det har varit jättesvårt. Enes har gjort bra i från sig på alla sätt och vis. Det är alltid tungt att skiljas, men ibland har du lite obalans i truppen. Vi har de spelartyperna. Jag hoppas verkligen att det blir bra i den klubben han kommer spela, säger Peter Kuno Johansson, sportchef i Öster.

Annons

Enes Smajlovic tror att skadan under hösten förstörde chanserna till nytt kontrakt. Han hoppas kunna hitta en ny klubb på samma nivå i seriesystemet.

– Först ska jag smälta det här, men jag känner helt klart att jag kan spela i superettan, säger Enes Smajlovic.

Ytterligare två möjliga bitar i Peter Kuno Johanssons pussel kan plockas bort. Det gäller de två utlånade anfallarna, Tomas Petry och Niklas Moberg.

Argentinaren, skyttekung i Öster 2008, kommer inte tillbaka till Växjö. Själv hoppas han få stanna i Norrköpingslaget Sylvia.

– Vi hoppas att lösa det på något sätt. Vi vill helst att det blir en övergång, säger Peter Kuno Johansson.

Niklas Moberg, skyttekung i Öster 2009, stannar också i Östergötland. Han funderar över sin framtid och väljer mellan klubbar som Sleipner, Smedby, Assyriska och Söderköping. Den sistnämnda klubben har en trumf på hand eftersom Söderköping tränas av Peter Moberg, Niklas pappa.

Efter att ha varit med och fört upp Syrianska till allsvenskan har Denis Velic beslutat att tacka nej till ett tvåårskontrakt han har blivit erbjuden och i stället flytta hem till Växjö.

I Länstidningen Södertälje svarar den 28-årige mittfältaren så här på frågan om det åter kan bli aktuellt med spel i Öster:

– Öster kan komma att bli ett alternativ, men det finns absolut inget konkret. Nu måste jag få tid mig. Det här var ett stort beslut och jag kommer inte att bestämma mig på ett tag.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons