Annons

Smålandsposten sänder Växjö DFF:s alla matcher

Nu är det klart att Smålandsposten sänder Växjö DFF:s alla matcher i allsvenskan. Både borta och hemma.
Som prenumerant på Smålandsposten kan du se alla matcher på smp.se.
Växjö/Kalmar/Kristianstad • Publicerad 15 mars 2018
Smålandsposten ska sända alla Växjö DFF:s matcher i allsvenskan under säsongen 2018.
Smålandsposten ska sända alla Växjö DFF:s matcher i allsvenskan under säsongen 2018.Foto: Lena Gunnarsson

– Jättekul. Det här känns som ytterligare ett steg i rätt riktigt för damfotbollen. Spelar man i högsta serien ska det gå att följa matcherna, säger Växjö DFF:s backstjärna Nellie Ohlsson.

Växjö DFF är nykomlingar i allsvenskan denna säsong. Samtidigt är det klart att Smålandsposten sänder alla lagets matcher. Både hemma och borta.

Annons

– Vi är väldigt glada att kunna göra den här tv-satsningen. Senast Växjö hade ett fotbollslag i högsta serien var 2013, när Österherrarna spelade där. Nu har Växjö DFF tagit klivet upp i allsvenskan, och vår bevakning kommer att bli omfattande, säger Smålandspostens sportchef Dan Magnusson.

– Att på smp.se livesända samtliga Växjös matcher, såväl hemma som borta, är en del i den satsningen, fortsätter han.

Matcherna kommer att sändas i samarbete med plattformen Damallsvenskan.tv och det är möjligt efter att Smålandspostens ägare Gota Media har skrivit ett samarbetsavtal.

– Växjö DFF-spelarna gjorde en otrolig resa i elitettan och det ska bli spännande att se hur de står sig mot tuffare motstånd i allsvenskan. Det är roligt att Smålandsposten kan vara med och följa deras resa även i allsvenskan, säger Jonas Engman, nyhetschef på Smålandsposten.

Totalt handlar det om 60 matcher som kommer att sändas på smp.se. Som prenumerant kan du förutom Växjö DFF även se alla IFK Kalmars och Kristianstads matcher i allsvenskan.

– Det är fantastiskt roligt att kunna erbjuda de här matcherna till våra prenumeranter. Växjö DFF spelar i högsta divisionen och vi kan räkna med hög kvalitet på matcherna. Växjö DFF:s A-lag är förebilder för många unga fotbollsspelare. Nu kan vi hjälpa till att nå ännu fler, säger Magnus Karlsson, chefredaktör på Smålandsposten.

Per JodeniusSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons