Smärtor i bröstet bromsade Omar

En oroande smärta bromsade Växjötalangen Omar Mohamed på terräng-SM.– Det gör ont i här i bröstet, sa Omar.
västerås • Publicerad 24 oktober 2016
Omar Mohamed hade ledningen under första varvet, medan bröstsmärtor bromsade honom under avslutningen . Foto: Thomas Windestam DECA Text&Bild

Det bjöds på ett riktigt ruggigt höstväder i Västerås, när terräng-SM avgjordes under dagarna två i Rocklundaområdet. Och där loppet avgjordes på en tvåkilometersslinga, till största delen på ett flackt gräsunderlag, men också med en tuff backe som extra krydda.

När pojkar 15-klassen startade sina 4000 meter, så var det en löpare som var lite snabbare ut än de andra i loppet, vilket var Omar Mohamed från IFK Växjö.

Trots att han hade en taktik som där det gällde att ta det lugnt i början.

Så det var till och med så att Omar hade en liten lucka när man sprang in i skogen efter nästan en och halv kilometer. Bakom sig hade Växjölöparen Emil Magnell-Millán från Tjalve IF.

När sedan duon lämnade skogen för att varva efter två kilometer, så var det ombytta roller, och Lidingöloppsegraren från Tjalve fortsatte att pressa i sin löpning.

Det var en fart som inte Omar kunde följa i.

– Jag är inte nöjd. Var inte trött i benen, men jag fick ont, sa Omar. Får ont här i bröstet, efter cirka 2,5 kilometer, inte så att jag blev trött i benen. Men jag har fått problem här när jag springer lite längre och när jag springer fort.

Det var samma problem under Lidingöloppet, där Omar bröt loppet, medan han nu kämpade hela vägen in i mål. Nu blev det en sjätteplats och där han tappade på tätlöparna. Något som inte Omar normalt skall göra.

– Men vi skall kolla upp det, för det är inte kul som det känts i höst för mig, avslutade Omar.

Vann loppet gjorde Emil Magnell-Millán på 13.11, för medalj krävdes det 13.21, medan Omar klockades för 13.50. Nu gäller det att kolla upp Växjölöparen, för på terräng-SM kunde han inte göra sig själv rättvisa.

Det avgjordes också ett veteran-SM, där Markaryds FK fick med sig en medalj från tävlingen, och där det var Inge Karlsson i M60-klassen som tog ett silver. Frun Pia var dessutom bara elva sekunder från att få stå på pallen efter K55-klassen avgjordes.