Annons

SOK-ja till Växjö

Nu är det spikat och klart. Som Smålandsposten tidigare berättat blir Växjö olympiskt träningscenter, eller ett High Performance Center (HPC) om ni så önskar.
Sport • Publicerad 9 mars 2012
SOK:s Stefan Lindeberg kommer till Växjö nästa vecka för att diskutera det nya träningscentret i Växjö.
SOK:s Stefan Lindeberg kommer till Växjö nästa vecka för att diskutera det nya träningscentret i Växjö.Foto: 
Foto: 

Redan på tisdag kommer Stefan Lindeberg, ordförande i Sveriges Olympiska kommitté, till Växjö för att diskutera hur detta träningscenter ska utformas.

Det kommer att hända mycket när gamla Värendsvallen byts mot nya Arenastaden.

Annons

Redan i helgen hålls den stora internationella kastgalan i Växjö Tipshall, i nästa vecka kommer Lindeberg på besök, och 2013 väntar godbiten, dam-EM i fotboll på Myresjöhus Arena.

Ett sommarsportcenter (tränings, test och medicinskt) under olympiska kommitténs vingar kan också innehålla forskning och utbildning, besök av "idrottsturister" och aktiva samt vara idéskapande för näringslivet.

– Ett sådant här träningscenter kommer att betyda oerhört mycket för Arenastaden och för hela regionen. Vi sätter verkligen Växjö på idrottskartan, säger Jan-Erik Johansson, arenachef på Värendsvallsområdet.

Sedan några år tillbaka finns det ett olympiskt träningscenter i Östersund för vinteridrotterna i ett samarbete mellan olympiska kommittén, Mittuniversitet och Vintersportcentrum. Målet är att skapa något liknande i Växjö för sommaridrotterna.

– Vi hoppas även att det ska leda till ett nätverk mellan Arenastaden och Videum Science Park, Inkubatorn samt Växjö och Co. Det är även viktigt att näringslivet är med och vi planerar därför en informationsträff i juni, säger Jan-Erik Johansson.

Kommunen har tillsammans med Linnéuniversitetet ansökt om bidrag hos Tillväxtverket för att snabba på processen.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons