Annons

Sökes: Hockeytränare i Kanada

Svenska ishockeyförbundet söker nu med ljus och lykta efter ishockeytränare i Kanada som kan gå in i JVM-truppen.
Ishockey • Publicerad 10 december 2020
Daniel Alfredsson. Arkivbild.
Daniel Alfredsson. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Fyra i den svenska ledarstaben, däribland förbundskaptenen Tomas Montén, har testat positivt för covid-19 och får därmed inte åka med till Edmonton.

De enda som kan bli aktuella som ersättare måste redan befinna sig i Kanada, eftersom inresande annars måste sitta i karantän i landet i två veckor.

Annons

Det gör att exempelvis hockeylegendaren och den förre Ottawa-spelaren Daniel Alfredsson skulle kunna vara aktuell. Ett annat namn är Andreas Karlsson, före detta Leksandsspelare som numera är assisterande tränare i Kitchener Rangers i den kanadensiska juniorligan OHL.

– Vi kan inte gå ut med namn som är aktuella innan vi får klartecken från hälsomyndigheten därborta att ta in dem i bubblan i provinsen Alberta. För att komma in i Kanada måste personen sitta i karantän i två veckor, därför går svenskar i USA bort, säger Östblom till Aftonbladet.

Montén, den assisterande tränare Anders Lundberg, målvaktstränaren Nizze Landén och videocoachen Adam Almqvist har alla testat positivt för corona och får stanna kvar i Sverige.

Junior-VM inleds på annandag jul, den 26 december.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons