Annons

Solbakken om straffen: "Förstår svenskarna"

"Söte Jesus", sade Janne Andersson om Norges straff.
Ståle Solbakken köper Anderssons frustration.
Fotboll • Publicerad 6 juni 2022
Norges förbundskapten Ståle Solbakken under Nations League-mötet mellan Sverige och Norge på Friends arena.
Norges förbundskapten Ståle Solbakken under Nations League-mötet mellan Sverige och Norge på Friends arena.Foto: Fredrik Varfjell/NTB/TT

Solbakken fick på måndagen ta emot frågor från norska medier gällande den omtalade straffen som Erling Haaland förvaltade i Nations League-mötet mellan Sverige och Norge på Friends arena.

– Det går att döma straff, för det är kontakt. Det är väl kanske mer sättet som Morten (Thorsby) faller på. Men det är kontakt, han kommer ur balans, säger den norske förbundskaptenen.

Annons

– Men jag förstår svenskarna som säger att den är billig. Det förstår jag väldigt väl och det hade vi säkert också tyckt. Jag förstår både Janne och Sverige, men det är inget tvivel om att det är kontakt. Taylor (Anthony, domare) står bra till och VAR granskade situationen också.

Från svenskt håll var det inget snack: straffen var feldömd.

– Söte Jesus, men det är helt fruktansvärt. Jag frågade fjärdedomaren: "Är det VAR?". "De har checkat den på VAR", säger de. Ursäkta, jag höll på att svära, men det är bedrövligt, sade förbundskapten Janne Andersson efter matchen.

Emil Krafth, som orsakade straffen, menade också på att Taylor gjorde ett misstag.

– Jättebillig. Jag har sett den nu i efterhand och jag förstår inte hur han kan blåsa straff. Visst, det är en liten kontakt men jag försöker dra mig undan och gör inget utfall mot honom, det är mer han som söker och trillar jättelätt. Alla jag pratat med, till och med i Norge, säger att det inte är straff, sade högerbacken.

Norge vann matchen med 2–1.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons