Annons

Färdigtävlat för Solberg efter kraschen: "Gör ont"

Rally • Publicerad 5 augusti 2022
Oliver Solberg, och kartläsaren Elliot Edmondson, kraschade direkt på VM-rallyt i Jyväskylä, Finland. Arkivbild.
Oliver Solberg, och kartläsaren Elliot Edmondson, kraschade direkt på VM-rallyt i Jyväskylä, Finland. Arkivbild.Foto: Micke Fransson/TT

Svensken Oliver Solberg fick värsta tänkbara start i rally-VM i Jyväskylä, Finland.

Efter bara ungefär 300 meter kraschade 20-åringen och hans brittiske kartläsare Elliott Edmondson. Efter kraschen kunde de dock ta sig ur bilen, till synes oskadda. Solberg syntes även skrika ut sin frustration.

Annons

Senare på fredagen uttalade sig Solbergs team om att bilen fick så omfattande skador att det inte går att köra vidare i tävlingen.

"Jag vet inte vad jag ska säga. Tidigt på SS2 'tappade' vi bakvagnen på bilen i en kurva. Det blev väldigt fel, och vi rullade. Just nu är det svårt och tufft. Väldigt tufft. Jag försöker mitt bästa att få det här att fungera, det göra bara så ont", säger Solberg i ett pressmeddelande.

Nästa rally för 20-åringen blir VM-tävlingen Ypres Rally Belgien den 18-21 augusti.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons