Annons

Solsting låg bakom märkliga domaragerandet

Fotboll • Publicerad 13 januari 2022
Tunisiens förbundskapten Mondher Kebaier försökte övertyga Janny Sikazwe om att en fotbollsmatch är 90 minuter lång. Men domaren stod på sig. Solsting sägs vara anledningen till att han blåste av matchen mot Mali för tidigt.
Tunisiens förbundskapten Mondher Kebaier försökte övertyga Janny Sikazwe om att en fotbollsmatch är 90 minuter lång. Men domaren stod på sig. Solsting sägs vara anledningen till att han blåste av matchen mot Mali för tidigt.Foto: Sunday Alammba/AP/TT

Solsting ska ha legat bakom domare Janny Sikazwes märkliga agerande i Afrikanska mästerskapen i onsdags, då han blåste av matchen mellan Mali och Tunisien för tidigt vid två tillfällen.

Det är domarchefen Essam Abdel-Fatah som säger att Sikazwe drabbades av solsting under matchens gång och att han fick föras till sjukhus för kontroll.

Annons

Scenerna som utspelade sig mellan Mali och Tunisien var bisarra. Sikazwe blåste först av matchen i den 85:e minuten, ångrade sig sedan och lät lagen spela vidare. Men när matchuret visade 89.45 tyckte han att det fick räcka och blåste av igen – den gången för gott. De tunisiska spelarna och ledarna blev vansinniga och säkerhetspersonal fick kliva in på planen för att skydda domarteamet.

Mali vann matchen med 1–0 och det afrikanska fotbollsförbundet har meddelat att man har startat en utredning för att gå till botten med vad som egentligen hände.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons