Annons

Southgate vill inte prata förlängning

Ett succéartat EM och ett ungt lag, men Englands förbundskapten Gareth Southgate vill inte förlänga sitt kontrakt just nu.
Fotboll • Publicerad 12 juli 2021
Gareth Southgate vill inte förlänga sitt kontrakt.
Gareth Southgate vill inte förlänga sitt kontrakt.Foto: Carl Recine/AP/TT

Dagen efter finalförlusten mot Italien mötte Englands förbundskapten Gareth Southgate pressen i London.

Trots det snöpliga slutet är Southgate stolt över det hans lag presterat i mästerskapet.

Annons

– Vi har länge velat göra det kul och angenämt. Jag tror att de har haft en fantastisk upplevelse, de har älskat varandras sällskap. Det är en klubbliknande stämning. Hela det här laget kan köra igen – det finns inget tvivel om det, säger han.

Det pratades även om det är dags att förlänga Southgates kontrakt, som gäller till efter VM 2022. Men huvudpersonen själv är inte speciellt pigg på idén just nu.

– Jag tycker inte att det är lämpligt att tänka på det nu. Vi måste kvalificera oss till VM. Jag behöver tid att reflektera över EM. Jag behöver vila, säger Southgate och fortsätter:

– Det är slitsamt att leda ett lag i sådana här turneringar. Jag vill inte göra det längre än jag borde. Jag vill ta laget till Qatar (VM 2022).

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons