Annons

Speciell match för Tingsryds skåning

Moderklubben är Limhamn, men åren som junior spelade han med Malmö. Lördagens match blir speciell för Tingsryds skåning Fredrik Hansson.
– Malmö har alltid varit mitt lag, säger centern.
Sport • Publicerad 2 oktober 2010
Tingsryds Fredrik Hansson vill göra fler skitmål.
Tingsryds Fredrik Hansson vill göra fler skitmål.Foto: Lena Gunnarsson

Tillsammans med kedjekompisarna Simon Stark och Henrik Bankelius har han nu skaffat sig fem matchers rutin i hockeyallsvenskan. Övergången från division 1-hockeyn har gått hyfsat. Fredrik Hansson fick göra sitt första mål i premiären mot Växjö.

– Det går mycket snabbare. Lagen är mycket bättre. Hade vi spelat som vi gjorde mot Borås i ettan kanske vi ändå fått med en poäng. Det håller inte här. Man måste vara på topp varje dag, säger 22-åringen.

Annons

Hansson-Stark-Bankelius har inlett sin tredje säsong tillsammans. Och trots att motståndet är vassare kör de vidare med samma rollfördelning.

– Vi kör samma. Men vi märker också att det är mycket svårare. Vi gör för lite skitmål. Vi gillar att ta oss ut i hörnen, snurra och sen gå på mål. Det är så mycket skitmål som görs i allsvenskan.

De enkla målen är något hela Tingsryd behöver. Laget har skjutit näst minst skott i serien.

– Vi sköt 15 skott mot Borås. Då vinner man inte matcher. Vi måste skjuta mer, gå mer på mål och försöka ta bort lite utvisningar. Jobba mer med benen helt enkelt, säger Fredrik Hansson.

Bara Mikael Svensk saknas i Tingsryd inför lördagens match. Målvakten Axel Brage har en hektisk vecka. Han var reservmålvakt för Linköping i torsdagens elitseriematch i Karlstad. Men han kommer att vara tillgänglig för Tingsryd i lördagens match. Fredrik Hansson känner ett par spelare i Malmö och ser fram emot matchen.

– Malmö har alltid varit mitt lag. Det ska bli kul att möta dem och förhoppningsvis tar vi tre poäng också.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons