Annons

Sponsorer vill hjälpa Taif

Flera av Tingsryds AIF:s sponsorer vill försöka rädda föreningen. Samtidigt ifrågasätter de styrelsens öppna brev som varslade om krisen.
- Hur skall man tolka det hela: panik, oprofessionellt eller smart?!.
Sport • Publicerad 4 januari 2006

Det skriver medlemmar ur Taifs "112 grupp" i en insändare till Smålandsposten. Gruppen består av företagare och privatpersoner som redan tidigare har gett föreningen viktigt stöd. Bland annat bidrog de med 200 000 kronor för att möjliggöra värvningen av meriterade tjecken Miroslav Dvorak hösten 2004.

- Vi försöker hjälpa till med vad vi kan för klubben, säger Sven-Åke Gustafsson, som tillsammans med sin bror Lars-Ingvar Gustavsson har undertecknat insändaren.

Annons

Sven-Åke Gustafsson var vice ordförande i Tingsryds AIF fram till polisens razzia för fyra år sedan.

Eftersom han tillhörde dem som inte var brottsmisstänkta, fick han en tid ta över ordförandeklubban, men avgick ur styrelsen senare samma år.

Har "målat fan på väggen

Gustafsson, som driver Galleri God Konst, har länge gett Taif ekonomiskt stöd. Bland annat var han med och organiserade en räddningsaktion för sex år sedan då föreningen också var i kris.

Den här gången ifrågasätter Gustafsson dock om läget är så allvarligt. I insändaren ställer han och andra medlemmar ur "112 grupp" sig frågande till att styrelsen i sin skrift på klubbens hemsida har "målat fan på väggen". Många hockeyföreningar hade ansett sig ha god balans i finanserna om de inte hade saknat mer pengar, hävdar de.

"Oavsett vad - så kan den ekonomiskt ansträngda situationen inte uppstått under jul- och nyårshelgen. Med framförhållning hade vi alla taifare besparats negativ uppmärksamhet i media", skriver gruppen.

Enligt styrelseordförande Tommy Palmér behöver föreningen på kort sikt få in 400 000 kronor för att kunna betala sina skulder. Styrelsen har angett en nedläggning av A-laget som värsta alternativet för att rädda föreningen.

Uppmanar till stöd

Men det scenariot vill inte medlemmarna ur 112-gruppen se. De uppmanar folk att komma på matcherna, köpa lotter, handla i kioskerna och ställa upp på olika aktiviteter för att stödja bygdens hockeylag.

"Vår övertygelse är att hjälps vi åt och ger det stöd i alla former som kan bättra på Taif:s ekonomi, skall hockeyn i Tingsryd säkert leva vidare på en hög nivå även i framtiden."

Johan Persson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons