Annons

St Petersburg får Indycar-avslutningen

Bilsport • Publicerad 13 maj 2020
Marcus Ericsson, som den här säsongen kör Chip Ganassi Racing, får avsluta säsongen i Florida. Arkivbild.
Marcus Ericsson, som den här säsongen kör Chip Ganassi Racing, får avsluta säsongen i Florida. Arkivbild.Foto: Jason Behnken

St Petersburg i Florida får behålla Indycar-loppet. Men i stället för att sedvanligt arrangera säsongspremiären får staden ta hand om avslutningen den 25 oktober.

"Gatorna i St Petersburg blir en bra och actionfylld final, på en plats och i en stad som hela Indycar-samhället håller kärt", säger vd:n Mark Miles i ett uttalande.

Annons

"Det kommer att bli en fantastisk helg för Indycar, och jag vet att våra förare kommer att ha racedagen i "St Pete" inringad i kalendrarna."

På grund av coronapandemin börjar Indycar-säongen – med svenskduon Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist som kör för Chip Ganassi Racing – tre månader senare än tidigare tävlingsår. Premiären blir den 6 juni, i Fort Worth i Texas.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons