Stabilt Troja höll nollan

Debaclet mot Varberg för en vecka sedan är glömt. På onsdagskvällen svarade Troja/Ljungby för en stabil arbetsinsats och tre färska poäng via 5–0 (1–0, 3–0,1–0) mot ett blekt Olofström. Kristianstads seger över Nybro innebär också att marginalen är nio poäng med fem matcher kvar.
Sport • Publicerad 20 november 2014
Trojajubel i Sunnerbohov.
Trojajubel i Sunnerbohov.Foto: Fredrik Skog, Pic-Agency

– Vi behöver vinna nästa match och fokuserar på det, fastslår Trojatränaren Pelle Svensson då nästa steg i serieupplägget kommer på tal, och fortsätter.

– Jag hoppas att vi är på spåret, vi tar med oss att vi höll nollan och att vi tog tre poäng.

Det syntes från början att Troja var numret större än jumbolaget. Visade vägen gjorde Ted Nilsson genom att fresta Oscar Malm med ett bra skott redan efter 1.53. Periodens enda mål kom även det genom Ted Nilsson, på retur efter 7.51 sedan Alexander Lindqvist-Nilsson brutit igenom Olofströmsförsvaret.

Det egentliga matchavgörandet kom under inledningen av mellanakten. Redan efter 1.19 satte Jonathan Johnson 2—0 framspelad av Oskar Norlöv. Tobias Törnkvist åker sedan igenom och gör 3—0 barnsligt enkelt efter 5.02, innan Pierre Nilsson-Grans mer eller mindre punkterar matchen med 4—0 efter 7.46.

– Vi gör en bra första period och är mentalt med, men vips är det borta i andra perioden och sen är tredje raka transportsträckan, summerade Olofströms tränare Tobias Rydkvist.

Därmed gick också nerven ur kampen. De rödvita kostade på sig att bränna chanser samtidigt som blekingarna släpptes in i matchen alltmer under andra hälften av perioden.

I slutperioden tog Troja tag i taktpinnen igen. Ett ordentligt tryck mot Olofströmskassen resulterade efter 2.52 i 5–0 genom Mattias Åkesson, efter fint förarbete av Johan Andersson och Markus Nilsson. Det kunde blivit fler mål, men Oscar Malm i gästernas kasse storspelade.

Ordentlig koll hade även Trojakeepern Johan Nielsen som nu fick hålla nollan andra gången i årets seriespel.

– Det kändes jättebra i dag, tecken på att man gjort något bra. Höll nollan när vi vann över Dalen med 6–0 också, sa en nöjd Johan, som ser ljust på kommande matcher.– Det ser bra ut, men vi måste göra vårt och vinna matcherna. I dag slarvade vi lite i början, men sen stängde vi matchen på ett bra sätt.

Största dramatiken i perioden utspelades efter 7.45 då linjedomaren Anton Strömberg hamnade närmast planket vid en tackling och fick lämna rinken med en märkbart ömmande arm. Matchen slutfördes med två domare. De klarade uppgiften utan större problem. Totalt innehöll matchen inte mer än en enda tvåminutare per lag.

Utöver Nielsen i målet svarade Jonathan Johnson för den starkaste individuella insatsen. Kollektivt svarade trojanerna för en genomgående stabil försvarsinsats som inte bjöd blekingarna på värst många chanser.