Annons

Stark pausar: "Känner inte igen mig själv"

Det blev endast två rundor för Maja Stark, 22, i Scandinavian Mixed i helgen.
Efteråt meddelade golftalangen att hon tar en liten paus från golfen.
"Min hjärna är trött och min kropp gör ont, så jag måste prioritera att få ordentlig vila", skriver hon på Instagram.
Golf • Publicerad 13 juni 2022
En sliten Maja Stark tar en liten paus från golfen.
En sliten Maja Stark tar en liten paus från golfen.Foto: Andreas Hillergren/TT

Maja Stark har gjort succé sedan hon tog klivet upp som golfproffs. Totalt har det blivit tre proffstitlar för 22-åringen, men i helgens Europatourtävlingar i Halmstad gick det tyngre.

Stark klarade inte cutten och hade spelat färdigt efter två rundor – och i helgen meddelade hon att hon behöver en paus.

Annons

"De senaste månaderna har varit väldigt hektiska och jag har nu äntligen börjat reflektera ordentligt. Jag tror inte att jag var beredd på hur mycket resa, spela, media och livet skulle påverka min hjärna och min kropp, men det har definitivt tagit ut sin rätt och jag kan inte säga att jag känner igen mig själv när jag är ute och spelar", skriver hon på Instagram.

Hon skriver vidare att det fanns tecken på att hon behövde en paus, som till exempel skador och humörsvängningar.

"Jag kände att jag var en "riktig idrottare" när jag vaknade av smärta varje dag, men det är utmattande och det är definitivt inte rätt sätt att gå tillväga om jag vill göra det här ordentligt. Missförstå mig rätt, jag har haft en av de bästa tiderna i mitt liv den här säsongen och jag skulle inte vilja ha något annat yrke, men min hjärna är trött och min kropp gör ont, så jag måste prioritera att få ordentlig vila (börjar med två veckors ledighet nu), och hitta mitt bästa jag igen", skriver hon.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons