Annons

Stefan "Lill-Prosten" Karlsson död

En av Brynäs största genom tiderna, Stefan "Lill-Prosten" Karlsson, har avlidit. Karlsson vann åtta SM-guld med klubben.
Ishockey • Publicerad 14 november 2020
Brynäs Stefan "Lill-Prosten" Karlsson visar sin glädje efter ett mål av Brynäs mot Södertälje i SM-serien 31:a januari 1971 i Södertälje.
Brynäs Stefan "Lill-Prosten" Karlsson visar sin glädje efter ett mål av Brynäs mot Södertälje i SM-serien 31:a januari 1971 i Södertälje.Foto: Jan Collsiöö/TT

Förre ishockeyspelaren Stefan "Lill-Prosten" Karlsson avled under fredagen, 74 år gammal. Det skriver Gefle Dagblad.

Stefan Karlsson spelade mellan 1964 och1981 sammanlagt 16 säsonger i Gävle-klubben. Under sin tid i Brynäs var han med och vann åtta SM-guld, det sista 1980. Totalt spelade han 476 matcher för klubben och gjorde 413 poäng.

Annons

Efter dödsbudet hyllas Karlsson av flera gamla medspelare.

– Han var bara 74 år och det är ingenting. Det är jävligt tråkigt. Det var en otroligt fin kille. Jag hade väldigt fina stunder med honom, både i landslaget och i Brynäs, säger Börje Salming till Sportbladet.

Även Mats Näslund, som vann sitt första SM-guld 1980, när Stefan Karlsson i Brynäs firade sitt sista, fyller i:

– Han var en genuin lagspelare som bidrog väldigt mycket för laget. Han var inte rädd för att ta hand om de nya killarna i en annars ganska hård miljö, säger Näslund till Sportbladet.

Stefan Karlsson har sitt nummer 18 hissat i taket på Monitor ERP Arena, före detta Gavlerinken.

Han spelade också i Tre Kronor och hann bland annat med sex VM-turneringar.

Stefan Karlsson sörjs närmast av sin hustru samt barn och barnbarn.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons