Annons

Stefans härliga dag

Vilken fredag han fick, Alvesta FI:s släggkastare Stefan Kvist.
Först satte han personligt rekord.
Sedan tog han SM-silver.
Därefter togs han ut till Finnkampen.
– Riktigt härligt, log 23-åringen.
Sport • Publicerad 21 augusti 2010
Stefan Kvist.
Stefan Kvist.Foto: Lena Gunnarsson

Det var två år sedan senast, men tajmingen för ett nytt pers kunde knappast vara bättre. Bakom överlägsne Mattias Jons utspelades ett riktigt drama om silvret mellan Stefan Kvist och IF Götas Karl-Erik Ludvigsson.

Först slog Kvist till med 66,22, vilket innebar en putsning av det personliga rekordet med nästan en meter.

Annons

Därefter kontrade Ludvigsson. Släggan flög långt och landade på 66,24, futtiga två centimeter före Kvist. Med detta var dagen då marginalerna skulle vara på Alvestakastarens sida. Ett nytt mäktigt kast mätte...66,24. Samma som Ludvigsson, men Stefan Kvist tog silvret tack vare ett bättre andrakast.

Och direkt efter tävlingen kom förbundskaptenen Stefan Olsson fram till honom och sa:

– Du är uttagen till Finnkampen.

Det var en mycket nöjd Kvist som firade de båda framgångarna med en god middag på hotellet i Falun.

– Jag har haft bra kast på träningarna och hade på känn att det skulle bli ett nytt pers. Men att det skulle gå så här bra hade jag inte kunnat ana, säger han.

Ska du ta upp kampen mot Mattias Jons nu?

– Det blir svårt att slå honom nu, men om två-tre år kanske det går. Jag är bara 23 och en släggkastare brukar vara som bäst runt 30.

Från SM i övrigt kan nämnas att IFK Växjös Emma Magnusson var tillbaka på tävlingsbanorna igen, efter en säsong fylld av skador. Hon nådde finalen på 100 meter häck där hon sedan slutade fyra med tiden 14,26.

En bit bakom Jons, Kvist och Ludvigsson i släggtävlingen slutade Växjökastaren Daniel Nyman sexa på 57,93.

Mer IFK Växjö: På 400 meter häck avancerade Niklas Åkerström på herrsidan och Ulrika Johansson på damsidan mycket enkelt vidare till dagens finaler. Båda vann sina försöksheat. Tobias Johansson missade däremot finalen på samma distans. Apropå missade finaler fattades futtiga två hundradels sekund för att Erik Karlsson skulle få springa finalen på 100 meter.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons