Annons

Stjärnan bryter med USA-touren

Den tidigare världsettan i golf, Dustin Johnson, lämnar den amerikanska PGA-touren.
Det bekräftar han på en presskonferens inför premiärtävlingen av den omstridda saudiska LIV-touren.
Golf • Publicerad 7 juni 2022
Dustin Johnson lämnar PGA-touren. Arkivbild.
Dustin Johnson lämnar PGA-touren. Arkivbild.Foto: Emil Lippe/AP/TT

Dustin Johnson är på plats på Centurion Club utanför London för den första tävlingen på den nya LIV-touren.

Den nya touren, som är finansierad av Saudiarabien, har blivit en stor vattendelare inom golfvärlden. PGA-touren har exempelvis försökt stoppa sina spelare från att delta på LIV-touren genom att hota dem med uteslutning.

Annons

– Det är så klart svårt att säga vad konsekvenserna blir, men just nu har jag sagt upp mitt medlemskap på PGA-touren. Jag kommer att spela här nu och det är planen, säger Johnson på presskonferensen.

Inget Ryder Cup

En konsekvens av Johnsons beslut blir att han inte kommer få delta i nästa års Ryder Cup i Rom. Den tvåfaldige majorvinnaren hade tidigare deklarerat att han inte kommer att spela LIV-touren, men har alltså ändrat sig.

– Jag är väldigt tacksam mot PGA-touren och allt den har gett mig. Men det här är någonting som jag känner är bäst för mig och min familj och jag ser fram emot att spela, säger Johnson.

Johnson, rankad 15:e i världen, säger att han har siktet inställt på att spela majortävlingar framöver.

– Jag planerar att spela där om jag inte hör något annat, säger han.

Engelsmannen Lee Westwood, tysken Martin Kaymer och amerikanen Phil Mickelson är några av de andra stora namnen som är med i LIV-touren.

Mickelson säger inte upp

Sedan tidigare har även Kevin Na sagt upp sitt medlemskap på PGA-touren. Phil Mickelson, som i egenskap av över 20 segrar och 15 år på PGA-touren, har ett livslångt medlemskap har inte sagt upp sitt.

– Jag har inte sagt upp mitt medlemskap. Jag har jobbat hårt för att få ett livslångt medlemskap. Jag är förhoppningsfull att jag ska kunna spela var jag än vill, oavsett om det är på PGA-touren, LIV-touren eller någon annanstans, säger Mickelson till Sports Illustrated.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons