Annons

Stjärnan skrek av smärta – borta resten av OS

USA:s Brianna Decker skrek av smärta och fick föras av isen på bår i öppningsmatchen mot Finland. Nu missar hockeystjärnan resten av OS.
Olympiskt • Publicerad 4 februari 2022
Brianna Decker och Ronja Savolainen trasslade ihop sig så pass illa att Decker skadade sig och missar resten av OS-turneringen.
Brianna Decker och Ronja Savolainen trasslade ihop sig så pass illa att Decker skadade sig och missar resten av OS-turneringen.Foto: Petr David Josek/AP/TT

Den 30-åriga assisterande kaptenen fälldes av Finlands Ronja Savolainen i första perioden. De trasslade sedan ihop sig i fallet där amerikanskans ben hamnade i en onaturlig vinkel.

Spelet blåstes av när Decker flera gånger skrek av smärta, liggandes på isen. Hon bars ut på bår, och spelade inte mer i matchen som USA vann med 5–2.

Annons

– Det var sjukt. Hon är en av de tuffaste spelarna jag någonsin spelat med. Hon skulle inte stanna kvar på isen och gråta om det inte var illa, säger lagkamraten Amanda Kessel och fortsätter:

– Vi ville vinna för henne.

Amerikanskan, till vardags i Calgary, fick se slutet av matchen från båset, stödd av kryckor. Hon missar resten av turneringen, enligt ESPN.

Det är ett hårt slag för det amerikanska landslaget. Den rutinerade Decker har stått för 170 poäng på 146 landskamper.

Savolainen säger att hon är osäker på vad som hände, och har bett om ursäkt och kommer inte att drabbas av några repressalier.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons