Annons

Stjärnan tillbaka – här är Lakers lag i SHL-premiären

Jakob Forsbacka Karlsson är tillbaka.
Han finns med och spelar i det Lakerslag som flyger upp till Norrbotten under lördagen för SHL-premiär mot Luleå.
Växjö • Publicerad 13 september 2019
Jakob Forsbacka Karlsson.
Jakob Forsbacka Karlsson.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Forsbacka Karlsson har redan gjort avtryck och visat prov på en stor verktygslåda under träningsspelet som nyförvärv i Växjö Lakers. Under senaste veckan har han varit skadad och deltog inte i tisdagens genrep mot Rögle.

På fredagen var han åter i träning och klart är att han spelar i Lakers premiärmatch mot Luleå.

Annons

Så här ser den preliminära laguppställningen ut:

Målvakter: Viktor Fasth (Viktor Andrén).

Backpar: Daniel Rahimi, Linus Högberg – Tim Erixon, Peter Andersson – Oliver Bohm, Mat Bodie – David Bernhardt/Linus Nässén.

Anfallskedjor: Richard Gynge, Emil Pettersson, Brendan Shinnimin – Martin Lundberg, Jakob Forsbacka Karlsson, Roman Horák – Marcus Davidsson, Fredrik Karlström, Pontus Holmberg – Filip Cederqvist, Erik Josefsson, Marcus Sylvegård.

Matchguide

Luleå–…Växjö Lakers

När: Lördag klockan 18.00.

Var: Coop Norrbotten Arena.

Sänds på: C More Live 2, C More Live 4.

Läget i Växjö Lakers: Jonas Engström och Ludvig Nilsson saknas i laget sedan tre veckor och är ännu inte aktuella för en comeback. En som däremot är tillbaka i laget efter en kortare tids skada är centern Jakob Forsbacka Karlsson som därmed återtar sin plats i andrakedjan.

Träningsmatcher, Växjö Lakers: Rögle (h) 4–5 (sudden), Malmö (h) 6–3, Rögle (b) 3–2, Lahti Pelicans (b) 4–5, Lukko Rauma (b) 5–4, Frölunda (h) 4–2, Oskarshamn (b) 1–2.

Luleå i CHL: Augsburg (h) 2–3 (sudden), Liberec (h) 4–1, Augsburg (b) 5–4 (sudden), Liberec (b) 5–4 (sudden).

Tränaren Sam Hallam säger: "Vi åker upp till Luleå direkt och på ett sätt är det väl med lite revanschkänsla från i våras. Samtidigt har vi bytt mycket folk i laget, liksom Luleå, och vissa förstår inte vad vi menar när vi snackar om revansch. Jag tycker att det ska bli skönt att direkt försöka ta tag i det och vinna däruppe. Det blir lite extra och roligt att mäta sig med ett bra lag som spelat bra under CHL. Det gäller att vi kommer upp dit och spelar vårt eget spel. Vi är medvetna om att det blir en svår match direkt".

Om Luleå: Fjolårets ligatvåa ser minst lika bra ut som förra säsongen, då laget rök ut mot Frölunda i semifinalen efter att tidigare slagit ut Växjö Lakers i kvarten. Nu tar Luleå höjd för att sniffa på guldet och man gör den med två finländska potentiella toppvärvningar på forwardssidan i form av Juhani Tyrväinen och Arttu Ilomäki.

Nästa match: Växjö Lakers–Djurgården (tisdag).

Daniel EnestubbeSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons