Annons

Stjärnans uppladdning: Danskt bröllop och öl

Gifta sig i Danmark på lördag – allsvensk match i Göteborg söndag. Det löste BK Häcken genom att hyra ett privatplan åt Mikkel Rygaard.
– Jag kände mig som James Bond, säger mittfältaren.
Fotboll • Publicerad 11 juni 2023
Mikkel Rygaard (höger) flögs in till den allsvenska matchen mot Mjällby.
Mikkel Rygaard (höger) flögs in till den allsvenska matchen mot Mjällby.Foto: Adam Ihse/TT

Häcken körde över Mjällby – igen – i den allsvenska vårsäsongens sista omgång. Efteråt pratades det mindre om den överlägsna insatsen, mer om ett danskt bröllop.

För Mikkel Rygaards uppladdning var oortodox, det medger han. Samtidigt: lördagen den 10:e juni 2023 var inringat i kalendern sedan över ett år tillbaka. Då skulle Rygaard och hans Nikoline säga ja till varandra.

Annons

Häcken och Mikkel Rygaard hade skakat hand, en så kallad "gentlemen's agreement", på att han skulle få delta på det planerade bröllopet. Därför återstod för Hisingeklubben att hyra ett privatplan som flög honom från Köpenhamn till Göteborg på söndagen.

– Vi hade planerat det innan jag kom till Häcken. Jag trodde inte att vi skulle spela match dagen efter, men vi löste det på ett bra sätt, säger Rygaard efter segern mot Mjällby.

"Kredd till Mikkel"

Först framåt småtimmarna kom han i säng, dagen före match. Och det med några öl innanför västen. Det verkade däremot inte göra jättestor skillnad för ett överlägset Häcken som vann med 3–0. Efteråt passade tränaren Per-Mathias Högmo på att hylla sitt lag, och inte minst Rygaard.

– Jag måste ge kredd till Mikkel. När Samuel (Gustafson) var borta med rött kort frågade vi om han kunde ställa upp och han kom med flyg i dag och var super, säger Högmo.

Mikkel Rygaard hävdar med bestämdhet att han mellan varven drack vatten och att han ändå skrapade ihop 7–8 timmars sömn. Till Göteborg anlände han hursomhelst ett par timmar före matchstart.

– Det var en annorlunda uppladdning, jag är fortfarande lite trött men det funkade bra. Förhoppningsvis är det inte inför varje match jag ska dricka öl, säger han.

17-åring med mål och assist

En annan som imponerade på Bravida arena var Pontus Dahbo. 17-åringen gjorde nyligen ett av målen i derbysegern mot IFK Göteborg och bidrog mot Mjällby återigen med poäng. I den första halvleken spelade han fram mittbacken Even Hovland och i början av den andra petade han själv in karriärens andra allsvenska mål.

– Det har varit otroligt kul. Jag har fått chansen att spela och jag tycker att jag har gjort det bra. Det är ingenting jag hade kunnat tänka mig, säger Pontus Dahbo.

Nästa allsvenska match för Häckens del är IFK Norrköping den 2 juli.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons