Annons

Stjärnsmäll för Davis Cup – Nadal tackar nej

I september spelas gruppspel i den anrika landslagsturneringen Davis Cup i Valencia.
Men Spanien får klara sig utan Rafael Nadal.
Tennis • Publicerad 15 augusti 2022
Rafael Nadal säger nej till Davis Cup. Arkivbild.
Rafael Nadal säger nej till Davis Cup. Arkivbild.Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Den 13 september startar gruppspelet i Davis Cup. Där ska Sverige, med bland andra Elias och Mikael Ymer i laget, möta Argentina, Italien och Kroatien i en tuff grupp.

Den spanska truppen fick i dag ett ordentligt tungt avbräck. Världstrean Rafael Nadal har tackat nej till turneringen som han vann 2019 – också den senaste gången stjärnan spelade.

Annons

Nadal fick kasta in handduken till matchen mot australiern Nick Kyrgios i Wimbledons semifinal tidigare i juli på grund av magmuskelproblem. Nadal har tänkt spela US Open senare i augusti och Davis Cup kan då komma för tätt efteråt.

I stället får Spanien förlita sig på stjärnskottet Carlos Alcaraz att leda dem.

Novak Djokovic kommer ställa upp för Serbien i vad som kan bli hans första match sedan han vann Wimbledon. USA:s covid-19-regler sätter stopp för serben som inte får komma in i landet då han är ovaccinerad.

Världstvåan Alexander Zverev, Tyskland, har tidigare meddelat att han till hundra procent kommer spela Davis Cup. Zverev har inte spelat sedan sin skräckskada i Franska mästerskapen där han gjorde illa foten rejält.

Tidigare grand slam-vinnaren Andy Murray kommer spela för Storbritannien men Wimbledon-finalisten Nick Kyrgios, som är i superform, kommer inte spela för Australien.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons