Annons

Stjärnsmäll för Tingsryd i Bofors

Tinsgryd åkte på en ny smäll i går borta mot Bofors i Nobelhallen.
4-2 (1-0, 3-1, 0-1) slutade matchen i hemmafavör, vilket innebär Tingsryds sjunde raka förlust i allsvenskan
Sport • Publicerad 20 oktober 2010

Första perioden:

1-0 (4.00) Johan Nilsson (Markus Persson/Mikael Eriksson)

Annons

Analys: Tingsryd har haft svårt att få till något ordentligt spel i anfallszonen. Bland annat beroende på fyra minuters spel i numerärt underläge. Två situationer som man dock klarade ut galant.

Däremot hängde inte Tingsrydsförsvaret med i den fjärde minuten när Bofors Markus Persson, bakom förlängd mållinje, passade in till en framstormande Johan Nilsson som klappade in periodens enda mål.

Närmast för Tingsryd har Koivisto och Davidson varit med varsitt distansskott utanför Andro Michels målbur.

Båda lagen har annars sett lite nervösa ut, kanske inte så underligt med tanke på både Bofors och Tingsryds utsatta position i tabellen.

Skott: 13-4

Andra perioden:

2-0 (1.28) Fredrik Höggren (Tobias Thermell)

2-1 PP (7.18) Simon Stark (Fredrik Hansson/Robin Jacobsson)

3-1 (13.52) Linus Persson (Kristoffer Näslund/Tobias Thermell)

4-1 PP2 (17.47) Fredrik Höggren (Johan Nilsson/Peter Messa)

Annons

Analys: Frågan är om Bofors redan har avgjort matchen genom Fredrik Höggrens 4-1-mål i spel fem mot tre efter 17.47?

Så långt hade Tingsryd varit hundraprocentiga i både boxplay och powerplay, men sett till spelet över hela planen är det inte mycket som talar för att Tingsryd ska lyckas vända på den här matchen.

Oordnat anfallsspel, slarv i egen zon och onödiga utvisningar är vad Taif har svarat för.

Förutom i den åttonde minuten när Simon Stark utnyttjade Taifs hittills enda numerära överläge och placerade in pucken i krysset till 2-1-reduceringen.

Perioden inleddes i spel fyra mot fyra sedan Taifs Olof Einarsson och Bofors Mikael Eriksson åkt på varsin tvåa för roughing i slutet av första perioden.

Fredrik Höggren satte 2-0 när han tog köksvägen runt Tisells mål och tryckte in en backhand och efter Taifs reduceringsmål satte Linus Persson 3-1 efter en trafikerad situation framför Tingsryds mål.

Skott: 10-7

Tredje perioden:

4-2 PP (13.11) Fredrik Hansson (Robin Jacobsson/Janos Vas)

Analys: Tingsryd satte reduceringen till 4-2 med 7,49 kvar att spela genom Fredrik Hansson som styrde in Robin Jacobssons backskott.

Annons

20 sekunder senare åkte Teemo Elomo på en ganska billig utvisning och det så kallade momentumet upphörde.

För det här var en period som Boforsspelarna fick dit de ville genom ett säkert försvarsspel med puckdumpning ur egen zon och alltid med folk kvar i defensiven, vilket gjorde det svårt för Tingsryd att få till några farligheter framåt, när de väl bjöds.

Ackompanjerade av de 1463 åskådarnas "jobba, jobba, jobba" höll hemmalaget undan, även om Taif tilläts sticka upp i några kontringar på slutet.

Med 1,49 kvar att spela tog Tingsryd timeout och plockade ut Victor Tisell i målet med en sista förhoppning om reducering framåt i spel sex mot fyra och tekning i anfallszonen. Och när hemmalagets Tobias Thermell blev utvisad 33 sekunder fick Taif det gyllene läget i spel sex mot fyra. Men mer än två tunga backskott i magen på Andro Michel mäktade inte Tingsryd med.

Skott: 9-9

Totalt: 32-20

Inför matchen

Målvakten Axel Brage är kvar i Linköping den här kvällen och därmed blir det Victor Tisell som vakta Tingsrydskassen, medan junioren Johan Salomonsson blir båsöppnare.

Den enda ändringen i övrigt, förutom att Taif kastar om lite i backparen, är att Henrik Thegel går in som 13:e forward i stället för Erik Hjalmarsson, som lånas ut till Olofström i division 1.

Tingsryd, 13:e och näst sist i tabellen, kommer till matchen med sex raka förluster i bagaget och frågan är om Mikael Tisells mannar lyckas bryta den negativa trenden i kväll?

Annons

På bortaplan har Tingsryd endast tagit en poäng så här långt, borta mot Troja.

Bofors i Nobelhallen brukar ge skrämselhicka, men i år har laget bara vunnit en match av fem på hemmaisen. Den segern kom å andra sidan i förra omgången när Mora trycktes till med 5-1, och därmed bröt Bofors den trista sviten på sex raka matcher utan seger.

I dag gjorde Bofors klart med Eetu Qvist, men precis som Tingsryds senaste nyförvärv, Harlan Pratt, är inte den finländske centern spelklar till kvällens drabbning.

TAIF:s LAG

Målvakt: Victor Tisell (Johan Salomonsson)

Kedjor: Matt Davidson, Tomas Lundström, Janos Vas - Teemu Elomo, Fredrik Hansson, Simon Stark - Jari Kauppila, Markus Molin, David Fredriksson - Henrik Bankelius, Victor Rollin-Carlsson. 13:e forward: Henrik Thegel.

Backpar: Tom Koivisto, Robin Jacobsson - Jan Öberg, Christoffer From-Björk - Juha Gustafsson, Julius Larsson. Sjundeback: Christoffer Björklund.

Tingsryds fem senaste matcher: Rögle (h) 2–4, Oskarshamn (b) 4–6, Leksand (h) 1–2, Mora (b) 1–3, Malmö (h) 2–3.

Bofors fem senaste matcher: Mora (h) 5–1, Borås (b) 0–4, Troja (h) 2–1 (sudden), Växjö (b) 3–4 (sudden), Örebro (h) 2–3.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons