Annons

Stockholmsfödd boxare möter Anthony Joshua

Den Stockholmsfödde tungviktsboxaren Robert Helenius klar för en ny match på den största scenen. Helenius ställs mot den tidigare världsmästaren Anthony Joshua, från Storbritannien, i London på lördag.
Boxning • Publicerad 8 augusti 2023
Stockholmsfödde finländaren Robert Helenius möter Anthony Joshua. Arkivbild.
Stockholmsfödde finländaren Robert Helenius möter Anthony Joshua. Arkivbild.Foto: Chase Stevens/AP/TT

Finländske Robert Helenius kliver in i ringen mot superstjärnan Anthony Joshua, 33, med ytterst kort varsel. Detta efter att Joshuas tänkta stormatch Dillian Whyte ställts in på grund av oklarheter i Whytes dopningsprov.

– Jag är en äkta viking som är villig att möta vilken utmaning som helst på kort varsel. Det här är en chans jag inte ville låta glida ur händerna. Jag tänker ta vara på min chans, säger Helenius enligt Sky.

Annons

Finlandssvenske Helenius, 39, har varit europeisk tungviktsmästare vid två tillfällen – 2011 och 2016. Helenius gjorde comeback den gångna helgen, efter att han blivit knockad av Deontay Wilder i New York förra hösten, genom att besegra landsmannen Mika Mielonen på teknisk knockout i den tredje ronden.

– Det här fanns inte i manuset. Jag respekterar Helenius och, jag måste säga, jag respekterar alla män och kvinnor som kliver in i ringen. Jag är laserfokuserad på att vinna ... må bästa man vinna, säger den tvåfaldige tungviktsvärldsmästaren Joshua.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons